Košarka

PLAVI DOŠLI U SITUACIJU DA ZAVISE OD SEBE ZA PLASMAN U TOP 8: Poštujem Sava i Burg, ali nadam se pobjedi

Autor Jovana Raičević

Budućnost Voli u 5. kolu grupne faze TOP 16 faze Evrokupa gostuje Burgu, trijumf je imperativ kako bi “plavi“ u posljednjem kolu kod kuće imali priliku da novom pobjedom nad Cedevita Olimpijom obezbijede TOP 8

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost Voli je na otvaranju TOP 16 faze Evrokupa - 12. januara - u “Morači” protiv Burga odigrala jedan od najboljih mečeva u sezoni, a sada je pred “plavima” utakmica u kojoj moraju da pobijede.

Virtus iz Bolonje je sinoć učinio uslugu Podgoričanima, savladaoje Cedevitu Olimpiju, pa sada sve zavisi od izabranika Dejana Milojevića što se tiče plasmana u TOP 8 fazu Evrokupa.

Budućnost Voli večeras gostuje Burgu u Francuskoj (20.45), računica je sljedeća: Budućnost za plasman među osam najboljih u drugom po jačini evropskom takmičenju moraju da slave večeras, ali i u posljednjem kolu protiv Cedevite Olimpije u “Morači”.
Ekspedicija našeg šampiona se direktno iz Laktaša gdje je u savladana Igokea u nedjelju veče, preko Beograda, preselila na istok Francuske gdje je čeka dobro poznata ekipa na čijoj klupi sjedi crnogorski stručnjak Savo Vučević.

Miloje, osim Vučevića, dobro poznaje i dva igrača Burga - Danila Anđušića iz reprezentacije Srbije i Luku Ašćerića kojeg je dvije godine trenirao u Megi.

“Čeka nas sjajna ekipa, Savo Vučević je sjajan trener. Znamo njihove kvalitete i da nas čeka teška utakmica i težak teren. Anđušića znam iz reprezentacije, Ašćerić je bio kod mene u Megi. Ali, vjerujem u moju ekipu i nadam se pobjedi”, rekao je Milojević u najavi meča.

A u tom prvom meču u Morači, Nikola Ivanović i drugovi su imali fantastične procente šuta - 73,9 odsto slobodna, 70,3 odsto za dva I 68,4 odsto za tri poena. Bila je to prava šuterska klinika u kojoj Burg nije imao šansi.

“Uzbuđeni smo zbog utakmice sa Burgom. Znamo da su oni čvrsta ekipa, izaći će na teren sa puno energije, pogotovo na svom terenu”, jasno je poručio centar Vili Rid.

Vučević i njegovi izabranici nijesu zaboravili bolan poraz u Podgorici, a iako ne mogu dalje (0-4 skor) daće sve za osvetu.
“Imali smo tri nedjelje odmora i srećni smo jer se vraćamo na teren. Fokusiraćemo se na nacionalni šampionat, ali daćemo sve od sebe kako bismo pobijedili i evropsku avanturu završili u stilu”, kazao je Vučević.