Košarka

PRVA OD DVIJE ODLUČUJUĆE UTAKMICE ZA MORNAR: Nismo favoriti, ali kako da ne budem optimista?

Autor Jovana Raičević

Mornar u 5. kolu TOP 16 faze dočekuje Gran Kanariju u barskoj Topolici (18.30), Mihailo Pavićević opet ne može da računa na Džejkoba Pulena i Ajzeu Vajtheda

Izvor: MN Press

Došlo je vrijeme da se svode računi u Evrokupu!

Mornar iz Bara će u 5. rundi TOP 16 faze drugog po jačini evropskog takmičenja, kao i u posljednjem kolu, tražiti svoje mjesto među osam najboljih - “mornari” večeras (18.30) u svojoj “Topolici” dočekuju Gran Kanariju, ekipu koju su na startu druge faze srušili u gostima (102:100).

Tada se činilo da bi taj trijumf mogao da bude presudan za četvrtfinale, ali Mornar je sam sebi zakomplikovao život izgubivši tri utakmice od Andore (Mornar na tom meču sam sebe pobijedio) i dva puta od Uniksa.

A kad ide onda ide lose, pa je u međuvremenu Mihailo Pavićević ostao bez dva najbolja igrača i glavnih opcija u napadu - Džejkob Pulen i Ajzea Vajthed se i dalje nijesu oporavili.

Međutim, i bez glavnih oštrica u napadu, Mornar je pod moranjem da pobijedi...

“Kao trener ću uvijek biti optimista, ali žal postoji za onim što se dešavalo poslije te utakmice. Plasmanom u TOP 16 fazu mi smo napravili fantastičan rezultat koji će se pamtiti. Tom pobjedom protiv Gran Kanarije otvorili smo vrata eventualnog prolaska u TOP 8. Onda se desio taj baksuzni meč protiv Andore i povrede Pulena i Vajtheda”, vraća film trener Barana, Mihailo Pavićević.

Pred posljednja dva kola barska četa ima jasnu računicu - dvije pobjede su obaveza. Znali su to i nakon prvog poraza od Uniksa u “Topolici”.

“Oslabljeni dočekujemo Gran Kanariju, iskusnu i kvalitetnu ekipu. To nas dovodi u situaciju da ne možemo biti favoriti”, realan je Pavićević.

Mornar je imao dobru uvertiru za ovaj duel. Nakon dvadesetak dana pauze zbog reprezentativnih obaveza u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Barani su odigrali dobar meč protiv Krke upisavši novi trijumf u ABA ligi što ih je ostavilo u vrhu.

“Pobjedom ćemo produžiti nade da možemo u četvrtfinale i ta utakmica sa Andorom bi odlučivala o plasmanu dalje. Probaćemo da damo sve od sebe, da igrači koji su u sastavu iskoriste minutažu kao što je to bilo protiv Krke. Ako pobijedimo, slavićemo, ako ne - nemamo za čim da žalimo”, zaključio je Mihailo Pavićević