Košarka

MILOJEVIĆ: Strpljivo! Bajić: Budućnost je bolja na svim pozicijama

Autor Kristina Stevović

Trener Budućnost Volija prezadovoljan trijumfom u Laktašima, strateg Ikogee nahvalio plave iz Podgorice.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost Voli je nakon zanimljive, borbene i izjednačene utakmice u Laktašima došla do značajnog trijumfa u borbi za plej - of ABA lige. Podgoričani su se dugo “jurili“ sa Igokeom, rezultat je čak 19 puta bio izjednačen, ali su karakterom u finišu utakmice došli do 13 trijumfa u sezoni (imaju tri poraza) nanijevši Igokei četvrti poraz (igosi imaju 14 pobjeda)...
Trener “plavih“ Dejan Milojević je tako upisao drugi trijumf (87:82) na svojoj drugoj utakmici nakon povratka u Podgoricu.


Kao što sam rekao i u najavi utakmice, Igokea je uz Megu najprijatnije iznenađenje u ABA ligi. Očekivao sam težak meč, znao sam šta nas čeka. Bili smo strpljivi i pribrani u momentima kad nas nije išlo, momci su imali dobru energiju i bili hladne glave, na kraju smo pogodili neke bitne šuteve i mislim zasluženo slavili”, rekao je Milojević, čija ekipa u narednom kolu dočekuje Zadar, a prije toga će se sastati sa Burgom u Evrokupu.


Dragan Bajić, trener Igokee, nakon poraza od Budućnosti u Laktašima, u derbiju 19. kola ABA lige, kazao je da je utakmica bila jako dobra, te da se ispostavilo da su Podgoričani kvalitetnija ekipa u odnosu na prvaka BiH.


“Već sam rekao da je Budućnost na svim pozicijama bolja u odnosu na moj tim. To se i ispostavilo. Padom koncentracije u odlučujućim momentima, izgubili smo utakmicu. Nismo se dobro prebrojali pri povratku u odbrani, ostavili smo same igrače, a Budućnost ima šutere koji to znaju da kazne”, rekao je Bajić.