ABA LIGA

ČAK 19 PUTA JE BILO NERIJEŠENO: PLAVI OSVOJILI LAKTAŠE, Dela Vale se probudio!

Autor Jovana Raičević

Budućnost Voli je u 19. kolu ABA lige savladala Igokeu rezultatom 87:82, “plavi“ su tako došli do skora 13-3, dok “igosi“ imaju 14 pobjeda i četiri poraza

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Posljednji “prozor“ u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se pamtiti po jednom od najvećih neuspjeha u istoriji košarkaške selekcije Crne Gore očigledno je više prijao - Budućnosti.

“Plavi“ su tokom pauze za reprezentacije bili bez devet igrača i prvog stratega Dejana Milojevića, okupili su se tek u utorak, a sa druge strane “igosi“ su radili u miru, ali to nije smetalo Podgoričanima.

Budućnost Voli je u okviru 19. kola ABA lige savladala Igokeu 87:82, plavi su tako došli do 13. trijumfa, a imaju i tri poraza.
Derbi meč u Laktašima je bio odličan, dinamičan, zanimljiv i dosta izjednačen čemu ide u prilog da je čak 16 puta bilo neriješeno u uvodne tri četvrtine.

A taj 16. put je ispisan upravo na kraju treće dionice koja je mogla da bude prelomna jer je Igokea na 4,42 do kraja trećeg dijela imala osjetljivih “plus šest“ (53:47), ali je Milojević zvao tajm - aut, uozbiljio je ekipu koja je uspjela da preokrene rezultat, ali se u odlučujući kvartal ušlo sa neriješenim rezultatom - 60:60.

Za nepuna dva minuta, Igokea je preko Greja stigla do novih plus šest (66:60), održavala je četiri razlike (i imala prednost jer je Vili Rid na 6,20 do kraja napravio petu ličnu) sve do pet minuta do kraja kada se probudio Nikola Ivanović - popularni Džoni je pogodio trojku za 71:70, pa zatim za 74:73, ali je Pot vraćao “igose“ u lijepo vođstvo.

A onda na 2.30 do kraja je potpisano 78:78 - bilo je to 17. izjednačenje na utakmici, a 18. je viđeno na dva minuta do kraja (79:79), da bi Dela Vale potpisao trojku za 82:79 na minut i po do kraja. Međutim, Marko Jošilo je na 40 sekundi do kraja vratio trojku za 19. izjednačenje (82:82), a onda je Danilo Nikolić zakucao na asistenciju Džastina Kobsa za novo vođstvo “plavih“ na 27 sekundi do kraja.

Tada je Ivanović izblokirao Atića u pokušaju za tri poena, a Dela Vale je pogodio tri slobodna bacanja...

Najefikasniji u taboru Budućnosti bio je Kobs sa 18 poena, Rid, Dela Vale i Danilo Nikolić su dodali 11, a Ivanović 10.