Neobično

TRINKIJERI TUŽIO PARTIZAN - TRAŽI NOVAC I ZA OVU GODINU: Hoće da mu se plati i sezona koja je u toku!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Crno-beli će morati da plate treneru koji je letos otišao?

Izvor: MN Press

Bivši trener beogradskih crno-belih Andrea Trinkijeri rešio je da preko suda naplati kompletnu sezonu od Partizana.

Kako je objašnjeno, italijanski stručnjak ne traži novac za isplatu kompletne prošle sezone, već tekuće, u kojoj nije ni sedeo na klupi srpskog kluba.

Aktuelni trener Bajerna iz Minhena zahteva od Partizana da mu se isplati u potpunosti ugovor čiji je raskid zatražio prethodnog leta.

Pored toga, italijanski trener koji radi sjajan posao na klupi Bavaraca, tvrdi da su u Partizanu pogrešno obračunali poslednje dve plate iz prethodne sezone.

Zbog preporuka Evrolige da se primanja igrača i članova stručnog štaba revidiraju u poslednjim mesecima prethodne sezone, kada se košarka nije igrala, Trinkijeri je podneo tužbu.

Trinkijeri je u Beograd stigao tokom novembra 2018. godine, u takmičarskoj 2019/20 sklopio "kockice", osvojio Kup i pravio sjajne rezultate, ali je prethodnog leta zatražio raskid saradnje i vratio se u Nemačku.

Partizan je u trenutku prekida prethodne košarkaške sezone bio lider ABA lige i ekipa sa najboljim učinkom u Evrokupu, pa su se crno-beli opravdano smatrali favoritima za trofeje u ta dva takmičenja.