Košarka

NE RAZMIŠLJA O SAD, nego kako da dođe do plej – ofa: ABA LIGA NIKADA NIJE BILA ZANIMLJIVIJA!

Autor Adela Mulić

Trener košarkaša Budućnosti Dejan Milojević o ambicijama Budućnosti, neodlasku u NBA ligu, igračima koji su mu pomogli oko adaptacije na “njegovu” Podgoricu…

Izvor: MN Press

Dejan Milojević je još ljetos bio velika želja Budućnost Volija, pregovori su vođeni dugo, ali na kraju dogovor nije postignut pa je Petar Mijović počeo sezonu na plavoj klupi.


Priča koja je pratila Miloja je ‘da razmišlja da se preseli i da počne da radi u SAD’, ali nakon što je Peko odstupio sa mjesta šefa stručnog štaba Budućnosti Milojević se vratio u Podgoricu.


“Plavi” do kraja sezone imaju da odigraju još 10 utakmica u ABA ligi (prva je večeras protiv Igokee u Laktašima u 21.00h), a Dejan je tu kako bi sa ekipom obezbijedio plej - of i iz prikrajka napao titulu.
“Ambicije su nam se poklopile posle prvih razgovora i vrlo brzo smo se dogovorili. Nisam imao tešku odluku ispred sebe”, rekao je Milojević, čija je ekipa na 15 utakmica ostvarila 12 pobjeda i tri poraza.


“Vidjećemo šta nosi nastavak sezone. ABA liga je dosta jaka i odavno nije bila ovako zanimljiva, pogotovo borba za plej-of. Naš prvi cilj je da uđemo u plej-of, a ako to ostvarimo, onda možemo i o daljim planovima i ambicijama. Mogu samo da dodam da mi je zadovoljstvo što vodim ovu ekipu i igrače, a klub je jako dobro organizovan, sve dobro funkcioniše i zaista uživam”, poručio je Milojević u razgovoru za “mozzartsport”.


Milojević je u Megi trenirao četvoricom sadašnjih članova Budućnosti - Nikolu Ivanovića, Danila i Zorana Nikolića, Petra Popovića...
“Naravno da mi je bilo lakše za adaptaciju. Nikada nije lako preuzeti ekipu usred sezone, gdje mnoge stvari moraju da se rade u hodu. Olakšavajuća je okolnost što poznajem njih, ali i neke druge momke od ranije”.