Košarka

STATISTIKA NA STRANI PLAVIH, ali 'statistika je kao bikini...': Bitka za plej-of, Igokea vjerovatno uigranija, ali...

Autor Adela Mulić

Budućnost Voli gostuje Igokei u Laktašima (21.00), biće to prvi okršaj pomenuta dva tima jer je prvi u okviru 6. kola ABA lige odložen zbog korona virusa i još nije odigran.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost Voli - Igokea, ukupan skor u ABA ligi: 14 pobjeda plavih i četiri poraza. Što se tiče Laktaša - pet trijumfa podgoričke Budućnosti, četiri domaće Igokee.


Ta statistika je potpuno na strani Budućnosti, ali statistika je često kao bikini - otkriva sve, a ne pokazuje ništa. Gledajući statistiku, Budućnost Voli je apsolutni favorit, ali gledajući trenutno stanje u ABA ligi - na programu je velika bitka za plej - of!
Budućnost je na skoru 12 pobjeda - tri poraza, dok je Igokea upisala 14 trijumfa i isti broj neuspjeha, tako da je pred “plavima“ - koji do kraja regionalnog takmičenja imaju da odigraju još 10 utakmica – jedna od najtežih utakmica.


“Očekuje nas izuzetno teška utakmica protiv Igokee, koja je, uz Megu, najprijatnije iznenađenje ABA lige. Sastavili su jako dobar tim, igraju sjajno, imaju skor kao i mi. Znamo da nas očekuje jako teška utakmica“, rekao je trener ”plavih” Dejan Milojević pred večerašnji okršaj koji je na programu od 21.00 sat.


Podgoričani su se skupili u utorak, nako što su trener Milojević (Srbija) i devet igrača (sedam u reprezentaciji Crne Gore, po jedan u Srbiji i Italiji) bili odsutni skoro 10 dana zbog posljednjeg “prozora” kvalifikacija za EP, dok je Igokea uglavnom sve igrače imala na raspolaganju.
“Gledali smo i da odmorimo momke koji su se vratili iz reprezentacije, a da pritom ne izgubimo na treningu. Mislim da prilično spremni dočekujemo tu utakmicu, mislim da će biti dobar meč, Naravno, nadam se pobjedi”, dodao je Milojević.


A u Laktašima je ove sezone slavila samo Mega, a svoju “porciju” su dobili vječiti rivali Crvena zvezda i Partizan. Biće ovo prvi susret dva tima u ovoj sezoni, jer je njihov meč iz 6. kola bio odlagan dva puta zbog slučajeva korona virusa.


“Prva utakmica poslije reprezentativne pauze, očekuje nas teško i bitno gostovanje. Igokea ima dobru bazu domaćih igrača, jako dobre atlete na poziciji bekova, visoke i pokretljive igrači. U meč moramo ući jako, sa koncentracijom i puno energije. Sa tom pobjedom bismo završili 80 odsto posla kada je plej-of u pitanju. Zato u meč ulazimo spremni i motivisani”, rekao je mladi bek Budućnost Volija Fedor Žugić.

Tagovi