Košarka

Pozdrav panonskom mornaru i perfektan trijumf barskog Mornara (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Košarkaši Mornara su u u barskoj Topolici savladali Krku sa 80:61, Barani sada imaju skor 14 pobjeda i četiri poraza

Izvor: MN Press

Pauza usljed neuspješne reprezentativne epizode u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo poslužila je “mornarima” da se odmore, oporave od napornog ritma i “poprave” nišanske sprave.

I to je bilo više nego dovoljno za prilično lagan trijumf - važna pobjeda, jer su Barani na posljednjih šest utakmica ostvarili pet poraza u svim takmičenjima.

Mornar je savladao Krku rezultatom 80:61 u barskoj “Topolici”, gdje je upućen posljednji pozdrav velikom Đoletu Balaševiću transparentom:

“Panonskom mornaru od barskog Mornara”.



Mornar je od samog starta diktirao ritam, imao rezultat, imao granitnu odbranu, a meč je definitivno odlučen na šest minuta do kraja treće dionice kada je Marko Jeremić - sedmom klupskom trojkom - potpisao rezultat 50:35. Upravo ta treća četvrtina je bila presudna, pošto su je mornari riješili u svoju koristi 17:6.

Utučeni gosti nisu znali šta ih je snašlo, a odmorni i lepršavi Mornar je to koristio i dodatno se rastrčao po terenu, pa je četiri minuta do kraja bilo rekordnih 25 razlike (74:49).

Barani su sada na skoru 14 pobjeda i četiri poraza, a najzaslužniji za trijumf nad slovenačkom Krkom bili su Sead Šehović je postigao 16 poena, Milko Bjelica je dodao 12, a Jeremić 11…