Košarka

DA LI JE OVO HUMANO? NBA ŠAMPIONA ČEKA PAKAO! Lebron Džejms i Lejkersi će pasti s nogu!

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

Objavljen je strahovito težak raspored za prvaka NBA lige. Utakmice na dva dana i češće!

Izvor: Tanjug/AP/Mark J. Terrill

Prvi put u istoriji, NBA je podelila kalendar na dve polovine. Onu važniju, koja se odnosi na utakmice od 12. marta do 16. maja, poslala je timovima u sredu uveče.

A igrači Lejkersa sigurno su podigli obrve kada su videli šta ih čeka u narednim mesecima.

Ukratko, posle 7. marta i Ol-star pauze, Lejkersi će početi pripremu za žestok period, u kojem će odigrati čak sedam utakmica u periodu od 2. do 13. aprila, a uz to će čak osam puta igrati "noć za noć" u nastavku sezone.

Počeb od petka, 12. marta, Lejkersi će odigrati čak 35 utakmica u 66 dana

Njihov trenutni skor je 22-10, treći su na tabeli Zapadne konferencije iza sjajne Jute (25-6) i Klipersa (23-10) i jasno je da će verovatno imati dobru poziciju u doigravanju, ali ostaje da se vidi kako će igrači Lejkersa i svih drugih timova izneti ove "gladijatorske" borbe.

Pa makar imali u timu i "večnog" Lebrona Džejmsa (36), koji je poznat kao sportista koji gotovo nikad ne odsustvuje zbog povreda.

S tim u vezi, važno je istaći da je centar Entoni Dejvis odlučio da se povuče sa Ol-stara i da ustupi svoje mesto šuteru Finiksa Devinu Bukeru.

Izvor: Tanjug/AP/Mark J.Terril

Vratimo se nakratko rasporedu, koji će zbog vanrednih okolnosti doneti Lejkersima više utakmica sa timovima iz suprotne, Istočne konferencije nego sa timovima sa Zapada. U godini kao inače, Lejkersi bi sa 10 do 14 timova iz svoje konferencije igrali po četiri puta.

Ipak, ova sezona je skraćena za 10 ligaških mečeva i to će "prekomponovati" raspored tako da će se Lejkersi do kraja češće susretati sa timovima sa suprotnog kraja države.

Takođe, posebno je zanimljivo baciti pogled na april, u kojem će Lebron i saigrači odigrati samo četiri utakmice kod kuće, od čega će dve biti protiv Jute, 17. i 19.

Ono što navijače u Srbiji najviše interesuje, Lebron i Nikola Jokić će sledeći put biti rivali tek za tri meseca, jer je duel Lejkersa i Denvera u Los Anđelesu zakazan tek za 3. maj. Do tada sve NBA timove čeka jako naporan period.