NBA transfer

TRENIRAO JOKIĆA, PA PREUZEO NAJLOŠIJI TIM U NBA LIGI! Probali su sa sinom legende (34), ali nije uspelo!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Poznati stručnjak za napadačku igru ima težak zadatak. Nikola ga veoma dobro poznaje

Izvor: MN Press

Posrnula NBA franšiza Minesota Timbervulvs imenovala je danas Krisa Finča za novog trenera.

Finč je do sada bio pomoćnik u Torontu. On je na klupi zamenio Rajana Sandersa (34) koji je otpušten pošto je ekipa ostvarila najlošiji skor u NBA ligi sa sedam pobeda i 24 poraza.

Izvor: Tanjug/Pool Photo via AP/Sarah Stier

Sanders junior je sin legendarnog trenera "vukova", pokojnog Flipa Sandersa i sedeo je na klupi od 2019, kada je sa samo 33 godine bio najmlađi trener u ligi. Ipak, pod njegovim vođstvom ekipi nije išlo, prošle sezone bila je pretposlednja na Zapadu sa skorom 19-45, a stvari su ostale loše i ove godine.

Zato je došao Finč, koji ima 24-godišnje trenersko iskustvo, od čega je mnogo vremena proveo u Evropi, a između ostalog bio je i selektor Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Izvor: MN Press

On je godinu dana bio pomoćnik u Denveru, a tri godine u Nju Orleansu. Smatra se jednim od najboljih stratega za igru u napadu, a do sada je, između ostalih, pomagao u radu sa Nikolom Jokićem, Zajonom Vilijamsonom i Džejmsom Hardenom.

Pod prethodnim trenerom, Minesota je ostvarila 43 pobede i doživela čak 94 poraza, a interesantno je da je Sanders junior nasledio Toma Tibodoa, koji ga je i "ispratio" sa klupe. Tibodo sada vodi Njujork Nikse, a oni su Minesoti naneli poraz 103:99 pred smenu i dolazak Finča.

Ostaje da se vidi šta će nekadašnji engleski selektor uspeti da napravi sa ekipom u kojoj igraju Španci Riki Rubio i Huančo Ernangomez, zajedno sa liderom Karlom-Entonijem Taunsom i bekom Dianđelo Raselom, koji se oporavlja od povrede kolena.

Tagovi