BRAVO, MALI!

NOĆ KOJU ĆE DENI AVDIJA DUGO PAMTITI - SRUŠIO JE LEBRONA: Dvije trojke u drami, pa odbrana na Džejmsu!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Nosio je srpsku zastavu kada su ga predstavljali u NBA.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Veliko mučenje Lejkersa bez Entonija Dejvisa, doživeli su četvrti poraz u posljednjih pet mečeva!

Sa druge strane Vašington, koji je "držao i fenjer", potpuno je okrenuo sezonu i vezao pet uzastopnih pobjeda pošto su na koljena bacili i šampiona poslije produžetka - 127:124.

Očekivano, najviše su "povukli" superstarovi - Bredli Bil i Rasel Vestbruk - koji djeluju kao sve bolji tandem, pa bi na kraju zanimljivi duo bekova u Vizardsima na kraju mogao da upali, iako je u jednom trenutku bilo izvesno da će bar jedan otići.

Bil je ubacio 33 poena, dok je Vestbruk imao 32, ali je zabeležio još 14 skokova i devet asistencija, pa mu je tako samo jedan tačan pas za poene bio potreban za tripl-dabl.

Važnu ulogu u Vašingtonu imao je i srpsko-izraelski košarkaš Deni Avdija koji je meč završio sa osam poena i osam skokova, a posebno se istakao u četvrtoj dionici kada je postigao dve važne trojke, jednu u posljednjem minutu, igravši uz to dobru odbranu na Džejmsu.


Naravno, "King" je igrao sjajno i vukao je Lejerse sa 31 poenom, devet skokova i 13 asistencija, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu da bi prekinuo crni niz.

Vidjećemo da li će zbog odsustva "Obrve" ponovo Lejkersi početi da dovode pojačanja...

NBA REZULTATI

Hjuston - Čikago 100:120
Dalas - Memfis 102:92
Oklahoma - Majami 94:108
Finiks - Portland 132:100
Juta - Šarlot 132:110
L.A. Lejkers - Vašington 124:127