Košarka

Košarkaška reprezentacija Crne Gore izgubila od Velike BritaniNIŠTA OD EP, stvari treba nazvati pravim imenom: NEUSPJEH!

Autor Adela Mulić

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poražena od Francuske u Bemax areni 73:71

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Odlučujuća utakmica završena je - porazom! Košarkaši Crne Gore su izgubili od Francuske (73:71) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, “trikolori“ su se tom pobjedom plasirali na košarkaški EURO, dok “crveni“ neće vidjeti svjetla Evropskog prvenstva.


Crna Gora igra protiv Njemačke u Podgorici, dok Velika Britanija igra protiv rasterećenih Francuza u ponedjeljak u posljednjem kolu, ali to neće imati nikavog uticaja za našu grupu, jer Njemci kao domaćini idu na EP, a Velika Britanija će uz Francuze tamo - dobila ili izgubila - jer je bolja od nas međusobno.


I stvari treba nazvati pravim imenom - neodlazak na Evropsko prvenstvo je neuspjeh! Udarac od koga se možda nećemo još dugo oporavati.


Jer Boško Radović kao selektor je trebao da osvoji jedno od prva dva mjesta u konkurenciji Francuske i Velike Britanije, a ni to nije uspio.


I nakon velikog razočarenja je nebitno pisati šta je odlučilo, glavna stvar je da mi nismo mogli da budemo bolji od Velike Britanije, pa nam je ostalo da se “vadimo“ protiv Francuske.


Crna Gora je dobila prvu i drugu četvrtinu - prvu 17:13, drugu 20:18 - postavili su se kao glavni u prvom dijelu, ali se iskusna Francuska - možda i najbolja selekcija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo – vratila u trećoj dionici rezultatom 19:16, pa se sve odlučivalo u posljednjem kvartalu...


A bukvalno sve je stalo u posljednjih 78 sekundi!


Petar Popović je pogodio za 68:67, da bi Lesor na 1,18 do kraja bio polovičan sa linije bacanja. I umjesto da Crna Gora smisleno odgovori, Marko Simonović je bio primoran da šutne za tri poena, a onda je na drugoj strani na 39, 8 sekundi do kraja utakmice pogodio Kordonije “dva plus jedan“ za 71:68.


Nikola Ivanović je smanjio na 71:70, a do kraja velikog okršaja u Bemax areni je ostalo 15 sekundi. I tada smo imali dramu...
Tomas Ertel je pogodio dva slobodna bacanja, Crna Gora praktično nije izgubila ništa vremena, ali je bila smušena u posljednjem napadu - nije šutirana trojka? - pa je Simonović na dvije sekunde do kraja izborio “penale“.


Talentovani centar je pogodio jednu bacanje, drugo smišljeno promašio, ali je to bio potez očajnika...


Najefikasniji u našim redovima su bili Popović sa 17 i Simonović sa 16, Ivanović je dodao 10, a Kobs samo sedam – bez koša u drugom dijelu.