Košarka

KOBS: Mnogi se pripremaju za mene, Nikolić: Vjerujem u EP, Đurišić: Osjećamo pritisak!

Autor Adela Mulić

Košarkaška reprezentacija Crne Gore privodi kraju pripreme za utakmice sa Francuskom i Njemačkoj, koje crvenima mogu da donesu plasman na Evropsko prvenstvo.

Izvor: Mondo/Ana Božović

Košarkaška reprezentacija broji sitno do utakmica odluke!


I pred početak posljednjeg “balona” u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nema šta da se krije i kalkuliše - “crveni” moraju da ostvare pobjedu više u odnosu na Veliku Britaniju, a izabranici Boška Radovića baš kao i Britanci igraju protiv kvalitetnijih od sebe - Francuske i Njemačke.


Naša selekcija u Podgorici će prvo dočekati Francuze (subota, 20.45), a zatim i Njemce (ponedjeljak, 20.00).


Plejmejker Budućnost Volija Džastin Kobs obećava da se će ekipa pokušati da dobije oba meča.

“Optimističan sam. Pokušaćemo da dobijemo oba meča. Šta bude – biće. Cilj je da igramo dobru košarku“, kazao je Kobs, koji će uz Nikolu Ivanovića biti oslonac tima.


“To je za mene normalno. Mnogi timovi se uoči mečeva pripremaju za mene i Nikolu. Pokušaću da budem agresivan, da igram za ekipu i napravim razliku na terenu”, jasan je Kobs.


Krilni centar “plavih” Danilo Nikolić zna da ne zavisimo sami od sebe, ali vjeruje u prolazak na prvenstvo Evrope.

“Daćemo sve od sebe – vjerujemo u prolazak i u pobjedu protiv Francuske. I u prvom meču smo bili blizu protiv njih. Nadam se da ćemo ovoga puta biti bolji i da im nećemo dozvoliti otvorene šuteve kao prošlog puta i skokove u napadu. Vrijeme je da pokažemo da možemo da igramo protiv njih“, poručio je Nikolić.


“Crveni” se spremaju da upišu dvije pobjede i da sačekaju kiks Velike Britanije.

“Nemamo previše vremena da se pripremimo za utakmice. Nisu klasične pripreme, ovo su “prozori” u kojima pokušavamo da vratimo sjećanje na sve akcije koje treba da prođemo. Forma je dobra, pokušavamo da iskoristimo svježinu igrača, ulazimo spremni u meč“, kazao je Nemanja Đurišić, koji zna da je prvi rival Francuska.

“Znamo ih iz prve utakmice i učinićemo sve da ih pobijedimo. Najbitnije je da budemo fokusirani, da smirimo igru koliko možemo. Oni su atletski mnogo moćni i brzi“, objašnjava Đurišić.


Crna Gora se nada kiksu Britanaca, a pritisak postoji…


“Svjesni smo da ne zavisi sve od nas, ali ćemo uraditi sve da pobijedimo jednu, pa drugu utakmicu i da pustimo da se stvari odigraju u našu korist. Osjećamo pritisak. Napravili smo grešku na tom drugom meču u Francuskoj, gdje smo mogli da riješimo stvari. Sada ćemo pokušati da ispravimo tu grešku”, poručio je Đurišić.