Uživo

DEVETORICA IGRAČA ZVEZDE RUTINSKI DOBILI BORAC: Crveno-beli gaze ka vrhu!

Utakmica 15. kola ABA lige je odigrana sa zakašnjenjem.

Izvor: MN Press

Petorica stranaca koji su falili crveno-belima i za Kup Radivoja Koraća, Džoni O'Brajant koji je u međuvremenu prišao izlaznim vratima kluba i Boriša Simanić koji je sa naconalnim timom. Izostanaka previše, ali...

Crvena zvezda je i u takvom sastavu uspela rutinski da izađe na kraj sa Borcem iz Čačka, jednim od najslabijih timova u ovosezonskoj ABA ligi.

Crvena zvezda - Borac 83:63 (23:16, 15:17, 23:14, 22:16)

Već u prvoj četvrtini crveno-beli su stigli do sedam poena prednosti, predvođeni Lojdom i Simonovićem, a na početku drugog dela prvi put su imali dvocifrenu prednost. Kada je delovalo da su Čačani slomljeni i da će prednost samo rasti, to se nije desilo.

Todorović i Čarapić su održavali Borac, mučili Crvenu zvezdu i zadavali probleme Dejanu Radonjiću. Posebno u prvom poluvremenu, kada su obojica bili raspoloženi i kada su postigli većinu svojih poena. Borac je najbolje odigrao u drugoj četvrtini, kada je bio bolji rival od večerašnjeg domaćina, ali to nije uspeo da prenese u poslednje dve četvrtine.

Tada je dominirala Crvena zvezda! Iako je rotacija bila skraćena, fizička pripremljenost je došla do izražaja. Džordan Lojd je postigao neke važne poene, a u crveno-belom taboru večeras nije bilo neraspoloženih.

Prednost je samo rasla, do ubedljivih ''plus dvadeset'' na kraju meča!

Crvena zvezda: Lojd 17, Uskoković 7, Davidovac 3, Lazić 8, Radanov 7, Dobrić 12, Simonović 13, Jagodić Kuridža 8, Kuzmić 8

Borac: Torton 9, Smit 5, Miletić 9, Gavrilović, Nerandžić 7, Karapandžić, Novaković 3, Džons 5, Todorović 13, Čarapić 12

TABELA: Igokea 14-3, Crvena zvezda 13-3, Mornar 13-4, Cedevita Olimpija 12-3, Budućnost 12-3, Mega 12-6, Partizan 7-10, Split 5-13, Cibona 6-10, Zadar 5-9, Krka 5-10, FMP 5-10, Borac 4-11, Primorska 0-18 (ne takmiči se).

19:49

KRAJ - 83:63!

Kraj meča u hali ''Aleksandar Nikolić''. Crvena zvezda je, veoma oslabljena, uspela da savlada čačanski Borac i da se primakne vrhu tabele u ABA ligi.

Gostujući tim ostaje veoma blizu dna i u narednim rundama će im biti potrebno nekoliko pobeda kako bi stigli do opstanka!

19:43

DVADESET RAZLIKE

Pogotkom Ognjena Dobrića sa linije za slobodna bacanja, Crvena zvezda stiže do 20 poena prednosti! To je maksimalna prednost na ovom meču i verovatno je pitanje pobednika već rešeno - 77:57!

19:39

PET MINUTA!

OStalo je još samo pet minuta do kraja zaostalog susreta 15. kola ABA lige. Ubedljiva prednost Crvene zvezde nam govori da nećemo gledati rezultatsku neizvesnost...

19:38

Torton!

Fenomenalan pogodak beka Borca, taman nekoliko sekundi nakon što je Crvena zvezda stigla do maksimalnih 16 poena prednosti!

Američki košarkaš je sa centralne pozicije, od table, pogodio za tri poena.

19:32

Povreda Čarapića?

Nije se najbolje videlo kako je Uroš Čarapić zaradio povredu, ali jedan od najboljih igrača Čačana i ujedno ovog meča, mora da napusti igru!

19:26

Kraj treće deonice - 61:47!

Prednost je najveća na današnjem meču, a Dejan Radonjić može biti zadovoljan izdanjem svojih košarkaša koji i pored skraćene rotacije nisu upali u problem.

Crveno-beli sa velikim kapitalom ulaze u poslednji period, ali će Borac sigurno pokušati preko Čarapića i Todorovića još jednom probati da vrati u meč.

19:22

Najveća prednost

Bližimo se kraju trećeg perioda, a utakmica je i je u sličnom ritmu kao i na početku ove deonice!

Zapravo, sve dok Marko Simonović nije pogodio trojku za maksimalnih +14 na 01:34 do kraja trećeg perioda.Odlična partija Simonovića koji je već stigao do 10 poena.

19:10

Furiozna Zvezda!

Trojka Branka Lazića, pa dvojka Alekse Uskokovića! Nastavio je seriju Džordan Lojd, pa je Zvezda početkom treće četvrtine stigla do maksimalne prednosti od 12 poena - 46:34!

18:53

Semafor

Nemanja Todorović je najefikasniji igrač u dosadašnjem delu meča, sa 11 postignutih poena. Prati ga saigrač Uroš Čarapić koji je postigao 10, koliko i na drugoj strani ima jedini dvocifreni igrač Zvezde, Džordan Lojd.

Svih devetorica igrača Crvene zvezde su se upisali u strelce, dok u ekipi Borca, od onih koji su igrali, poene nisu postigli Smit i Novaković

18:51

POLUVREME - 38:33!

Pet poena prednosti za beogradski tim na poluvremenu meča u hali ''Aleksandar Nikolić''.

Nekoliko puta smo gledali serije. Prvo su se crveno-beli odlepili na sedam, zatim i na deset poena razlike, odakle se Borac lako vratio preko Nemanje Todorovića. Crvena zvezda je još jednom pravila osetniju prednost koja je dostignuta, a na odmor odlaze sa rezultatom 38:33!

18:47

Tajm-aut - Borac!

Na minut i po pre poluvremena, Marko Marinović traži tajm-aut. Odlično poluvreme Borca iz Čačka, koji se trojkom Uroša Čarapića približio na 35:32!

18:45

Branko Lazić!

Pogađa kapiten Crvene zvezde uz dodatno slobodno bacanje, a njegovi poeni znače i da se svaki od devet košaarkaša na koje večeras računa Dejan Radonjić upisao u strelce!

Pre poluvremena su svi postigli barem po dva poena.

18:42

Ne pušta Borac!

Tri minuta do poluvremena, a Borac ne odustaje od povratka u ovaj meč.

Todorović nosi Čačane, a Nerandžić trojkom tera Radonjića da zove tajm-aut! Konstantno je Zvezda u prednosti, ali nedovoljno da se odlepi i slomi otpor

18:40

Serija Zvezde!

Serija Crvene Zvezde i to sa linije penala. Prvo dva slobodna bacanja Ognjena Dobrića, zatim dva Džordana Lojda, a na kraju i poeni iz igre Ognjena Kuzmića.

Crvena zvezda je ponovo na osam poena prednosti - 32:24!

18:33

Serija Borca!

Četiri minuta košarke u drugoj četvrtini i Čačani su potpuno u igri! Serija od osam poena dovela nas je do rezultata 26:24!

Na trojku Todorovića nadovezali su se Torton i druga trojka raspoloženog Nemanje Todorovića.

18:31

Trojke!

Na otvaranju druge četvrtine Dejan Davidovac pogađa na jednoj strani terena za prvu dvocifrenu prednost, ali je Nemanja Todorović odmah uzvratio na isti način!

18:27

Kraj prve četvrtine - 23:16!

Maksimalnih ''plus sedam'' za crveno-bele, do kojih su stizali nekoliko puta tokom prve četvrtine, na snazi je i na kraju prve četvrtine!

18:24

Žilav je Borac!

Sedam poena Uroša Čarapića, uz podršku Miletića i Todorovića i Čačani su u igri. Ne daju ekipi Crvene zvezde da se odlepi u finišu prve deonice!

18:21

Priključio se Simonović!

Pet poena iskusnog krilnog igrača. Crveno-beli na krilima dvojice raspoloženih igrača stižu do 17-11!

U međuvremenu je Marko Marinović morao da zatraži tajm-aut, ali crveno-beli čuvaju prednost!

18:15

Dobar početak Lojda!

Pet poena američkog beka u prvih pet minuta košarke u hali ''Aleksandar Nikolić''. Crveno-beli su već uspeli da razigraju Džordana Lojda, ali Miletić i Čarapić odgovaraju dobrim rolama na drugoj strani terena.

18:11

Meč je počeo!

Pratimo uživo odloženu utakmicu 15. kola ABA lige, Crvena zvezda - Borac.

18:06

SASTAVI

Crvena zvezda

Lojd, Uskoković, Davidovac, Lazić, Radanov, Dobrić, Simonović, Jagodić Kuridža, Kuzmić

Borac

Torton, Smit, Miletić, Gavrilović, Nerandžić, Karapandžić, Novaković, Džons, Todorović, Čarapić

17:59

Oslabljeni...

Pored stranaca koji su preskočili Kup Radivoja Koraća, u ekipi večeras neće biti Milutina Vujičića i Nikole Šaranovića koji nisu licencirani za ABA ligu, Džonija O'Brajanta koji je na izlaznim vratima kluba, ali ni Boriše Simanića koji je sa reprezentacijom otputovao u Gruziju.

Od ranije u timu, zbog korona virusa, nema Lengstona Hola, Kina Koloma, Korija Voldena, Duopa Rita i Lendrija Noka.

Ukratko

  • Ovo je meč 15. kola
  • Crvena zvezda ima skor 12-2
  • Borac ima skor 4-11
učitaj još +