Košarka

JOKIĆEV ŠAMAR ŠAMPIONU - NOVI "TRIPL-DABL"! Lebron i Lejkersi su nemoćni, ovo je Denverova osvjeta! (VIDEO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Nikola Jokić odigrao sjajnu partiju, Nagetsi ubacili 73 poena za poluvrijeme!

Izvor: Tanjug/AP/David Zalubowski

Nikola Jokić nastavlja da dominira - sada su pali i Los Anđeles Lejkersi i Lebron Džejms! Njihovoj seriji od sedam uzastopnih pobjeda došao je kraj, a za to su krivi izvanredni Jokić i njegov Denver!

DENVER NAGETS - LA LEJKERS 122:105
/33:33, 40:28, 30:24, 19:20/

Denver Nagetsi uspjeli su da se revanširaju "jezerašima" za poraz u njihovom prvom meču ove sezone, a ponovo je jednu od glavnih rola imao srpski centar.

Nikola Jokić je ostvario "tripl-dabl" protiv šampiona, ubacivši 23 poena, uz 16 skokova i 10 asistencija, čime je u velikoj mjeri uticao da Denver stigne do 14. pobjede u karijeri i pokaže šampionu svoj potencijal.

Jokić je za 35 minuta na parketu imao učinak 7/12 za tri poena, ubacio je jednu trojku iz pet pokušaja, dok je sa linije slobodnih bacanja bio perfektan - 6/6. Uz pomoć Džamala Mareja (25 poena), Denver je krajem prvog poluvremena napravio osjetnu prednost koja je do kraja meča samo rasla.

Nije gostima pomoglo ni 22 poena Lebron Džejmsa. "Kralj" je u drugom poluvremenu ubacio samo tri poena, Entoni Dejvis je ubacio svih 15 u prve dve četvrtine i na parket se više nije vraćao zbog povrede koju je, čini se, zadobio posle jednog duela sa Jokićem.

Ipak, činjenica je da i je Jokić sve svoje poene ubacio u prva 24 minuta igre, kada je Denver za poluvrijeme ubacio čak 73 poena u koš Lejkersa. Zeki Nadži je ubacio 16 poena, a Fakundo Kampaco 15 u pobjedničkom timu.

Pored Lebronovih 23 poena, Kajl Kuzma je u Lejkersima dodao 19, a Aleks Karuso 11 poena. Evo kako je Jokić izluđivao Lejkerse u pobjedi Denvera: