Košarka

VUČEVIĆ JE NAJBOLJI AMBASADOR CRNE GORE: Ponosan sam na sve saigrače!

Autor Jovana Raičević

Naš reprezentativni centar je u pobjedi Orlanda nad Sakramentom postigao 42 poena, a dodao je devet skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte, dok je iz igre šutirao 22-17 pogodivši šest trojki iz osam pokušaja

Najbolji ambassador Crne Gore je Nikola Vučević!

Naš gorostas iz Bara je blistao u pobjedi protiv Sakramenta (123:112), upisavši 42 poena, devet skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte).

Bila je to MVP igra sjajnog centra..

“Igra na nevjerovatnom nivou svake večeri. U svakoj utakmici mu protivnici posvećuju posebnu pažnju, ali postiže koševe iz reketa, a onda odlično šutira i za tri poena. Zbog takvog pristupa i ponašanja u igri, Nikola je tu gdje jeste. Uvijek želi da preokrenemo situaciju u našu korist i spreman je da preuzme odgovornost na sebe”, rekao je trener Orlanda Stiv Kliford.

Popularni Nik je protiv Kingsa iz igre šutirao 22-17, a pogodio je čak šest trojki iz osam pokušaja.

“Definitivno je podigao nivo svoje igre. Uvijek je bio nevjerovatan dodavač izvan posta, a u posljednje tri godine je proširio svoj domet. Po meni, on je jedan od najboljih visokih igrača u ligi”, rekao je saigrač našeg reprezentativca Majkl Karter - Vilijams.
Vučević kao i svaki veliki sportista nije sebe stavljao u prvi plan, već tim!

“Veoma sam ponosan na sve saigrače. Kingsima su falila dva važna igrača, tako da smo znali da ćemo imati dobre šanse ako budemo igrali dobro. Dobro smo počeli meč i nastavili tako tokom cijele utakmice. Ovo je velika pobjeda”, rekao je Vučević.