čvrsto na zemlji

NIJE REALNA PRIČA DA IGOKEA MOŽE DO TITULE: Bajić priznaje da je i on iznenađen rezultatima, ali spušta loptu za trofeje

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Igokea igra jako lepo i postiže odlične rezultate, ali se ne opterećuje rezultatom

Izvor: MN Press

Igokea odlično i lepo igra u ABA ligi, trenutno je prva na tabeli, a i u FIBA Ligi šampiona joj odlično ide. Partizan je pobeđen u Beogradu, a mnogi ljubitelji košarke se pitaju može li ekipa koja tako igra da dogura do trofeja u reigionalnom takmičenju.

Ipak, trener Dragan Bajić spušta loptu i kaže da to, prosto, "nije realna priča".

"Nije to realna priča da možemo do titule. Hteli smo da izbegnemo borbu za opstanak iz prošlih sezona, da odigramo jednu mirniju, a ako nam se ukaže šansa, znaćemo da je iskoristimo. Nismo opterećeni rezultatom, igramo svaku utakmicu zasebno. Za sad je dobro, ali nije realno da se borimo za titulu kad se vidi konkurencija i Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija, Mornar, sve su to timovi sa većim budžetima i igrački su kvalitetniji od nas", rekao je Bajić.

Trener "igosa" je priznao da je i on bio iznenađen rezultatima tima.

"Pokazujemo čitave sezone jako lepu košarku, ja kao trener tražim čvrstu odbranu preko celog terena. Imamo dobre rezultate i u ABA ligi i Ligi šampiona, rezultate koje ni najveći optimisti nisu očekivali, pa ni ja, kao najveći optimista od svih", odgovorio je Bajić.

Igokea je protiv Partizana kontrolisala meč i vodila skoro sve vreme.

"Moram da čestitam svojim momcima, zasluženo smo pobedili. Stvarno smo ispunili 80-90 odsto zahteva. Ušli smo jako čvrsto u meč, Partizan se nije snašao na našu odbranu, a vratio se iz nekih naših grešaka. Međutim, opet smo bili pametniji i zasluženo vodili na poluvremenu. U drugom poluvremenu smo imali problem sa penalima Džekija Karmajkla, a veći problem nam je bila ta pik odbrana, koja nije bila na čvrstini i zadacima koje smo postavili. Partizan se lako vratio i došao do egal utakmice, ali smo bili dosta pametni pred kraj utakmice i Bog nas je nagradio za požrtvovanost koju smo imali 40 minuta. Zasluženo smo pobedili", rekao je Bajić.

Tagovi