Košarka

Od basketa u kraju do Evrolige i titule ABA, od Radonjića i Milojevića do Džikića! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nikola Ivanović je već neko vrijeme poznat kao jedan od najubojitijih strijelaca na rosteru Budućnosti. Ne pamti se kada je odigrao loše, zasija kad je najpotrebnije, a to najbolje znaju Zvezda i Partizan

Izvor: MONDO

Njegova igra jedan na jedan podsjeća na najbolje dane podgoričkog basketa, pa se s pravom može reći da je “Džoni” legitimni naslednik igrača kakvi su Gašo Pajović i Dejan Radonjić.

Nikola nas u današnjem razgovori polako provodi kroz svoju profesionalnu karijeru, koja traje već dobrih deset godina – iako on ima svega dvadeset i šest. Njegov sam početak desio se, atipično za jednog Podgoričanina, u Baru. Sa nepunih sedamnaest godina igrao je Balkansku Ligu, i uspio da dođe do njenog Fajnal For turnira i to kao bitan rotacijski igrač.

Nakon toga, Nikola se vraća u Budućnost gdje ubrzo, nakon povrede Aleksandra Ćapina, postaje bitna karika u ekipi. Uslijedile su odlične četiri godine u Podgorici, a ujedno je i njegova reprezentativna karijera krenula uzlazno.

Sledeća stanica u njegovoj karijeri bio je Beograd, preciznije, Mega. U jedinoj sezoni u dresu “fabrike talenata”, Ivanović je osvojio kup Srbije i uzeo nagradu za najkorisnijeg igrača tog turnira. Nakon toga, uslijedio je i odlazak u Atinu, u AEK, gdje se – uz jednu međustanicu u Orlandini – zadržao svega godinu dana.

Na ljeto 2017, Nikola se vraća u Podgoricu i nastavlja gdje je stao. Uz podršku stručnog štaba, zajedno sa Nemanjom Gordićem on formira osovinu šampionske ekipe Budućnosti, koja će u neizvjesne četiri utakmice poraziti favorizovanu Crvenu Zvezdu. Ivanovićeva podgorička rapsodija i dalje traje, i on i ove sezone pruža odlične partije za “plave”.

Nikola nam je, pored svega ovoga, pokušao i da dočara kako izgleda taj “mamba mentality” koji imaju veliki strijelci i veliki jedan na jedan igrači i šta se to desi u njemu da se iz “Johnny Handsome” pretvori u “Heeeere’s Johnny!”. Saznaćete i kako je basket na podgoričkim terenima uticao na formiranje njegove prepoznatljive igre, i kako je bilo sarađivati sa raznim vrhunskim trenerima u regionu, poput Dejana Radonjića, Dejana Milojevića, Luke Pavićevića i Aleksandra Džikića.

Takođe, bilo je malo riječi i o reprezentaciji Crne Gore, ali kao i uvijek, bilo je smijeha i dobre atmosfere.

Nikola Ivanović šesta lična
Izvor: MONDO