Košarka

ŠOK TERAPIJA JE USPJELA, ALI SE ČEKA PRAVA REAKCIJA: Može li Budućnost da se nosi sa evroligaškim Virtusom?

Autor Jovana Raičević

Budućnost Voli u 4. kolu TOP 16 faze Evrokupa dočekuje sjajni tim iz Bolonje, trener Dejan Milojević i igrači Zoran Nikolić i Amadeo Dela Vale su ubijeđeni da plavi mogu da igraju protiv Italijana

Šok terapija u Podgorici je uspjela - u prvom meču sa Dejanom Milojevićem na klupi košarkaši Budućnost Volija odigrali su fenomenalan meč protiv FMP-a u ABA ligi.

A, Miloja na trenerskom debiju u “Morači” čeka najteži mogući zadatak - četvrtoj rundi TOP 16 faze Evrokupa “plavi” večeras (19.00) dočekuju Virtus, koji važi za evroligašku ekipu.

Budućnost je prethodne sedmice u Bolonji odigrala veoma loš meč, bez obzira na kvalitet koji posjeduje neporažena ekipa koju vodi Aleksandar Đorđević. Uslijedila je promjena trenera, pa se sada očekuje plava reakcija - Nikola Ivanović i drugovi imaju zadatak da pokažu da mogu da igraju protiv Miloša Teodosića, Marka Belinelija, Stefana Markovića i ostalih.

“Virtus je sigurno jedan od favorita za osvajanje Evrokupa. Neporaženi su do sada, ali vjerujem da možemo da igramo protiv svih”, jasno je poručio Milojević.

Virtus u “Moraču” stiže kao apsolutni favorit, što odavno nije bio slučaj sa nekom ekipom u našem glavnom gradu.
“Oni jesu favoriti, ali ja vjerujem u svoj tim i očekujem da odigramo dobar meč”, poentirao je Milojević.

“Plavi” rezultatski nemaju veliki pritisak, jer ovaj meč nije presudan u borbi za četvrtfinale, ali je bitna reakcija. Jasno je da će Budućnost voditi bitke protiv Burga i Cedevita Olimpije.

“Virtus ima veoma dobru ekipu sastavljenu od veoma kvalitetnih igrača. Ulazimo kao autsajderi, ali to ne znači da nećemo dati sve od sebe da dobijemo utakmicu”, poruka je centra Zorana Nikolića.

Amadeo Dela Vale je prvi Italijan u redovima Budućnost Volija, a prošle nedjelje prvi put je igrao protiv italijanske ekipe kao član nekog stranog tima.

“Virtus je veliki tim, koji je osvojio mnogo toga u Evropi. Ove sezone ima ekipu koja želi da osvoji Evrokup. Biće teška utakmica, nismo se pokazali kako smo željeli u Bolonji, moramo da pokažemo novo lice”, rekao je Dela Vale.
Italijanski reprezentativac je približio Bolonju i najveće rivalstvo u “palakanestru”.

“Najveće rivalstvo u Italiji je svakako između Virtusa i Fortituda, rivala iz Bolonje. Takvo rivalstvo može da se poredi sa rivalstvom Budućnosti I Partizana, Partizana i Crvene zvezde... Možda ipak nije tako strastveno, ali jeste veliko u Italiji”, poentirao je Dela Vale.

GRUPA G
Večeras
19.00 Budućnost Voli – Virtus
21.00 Burg - Cedevita OlimpIja

TABELA: Virtus 3-0, Cedevita Olimpija 2-1, Budućnost Voli 1-2, Burg 0-3.

Tagovi