Košarka

MILOJEVIĆ: PODGORICA JE MOJA DRUGA KUĆA! CILJEVI SU VELIKI IMAM ŽELJU DA IH OSTVARIM! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Košarkaški klub Budućnost predstavio je večeras novog trenera

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Dejan Milojević naslijedio je Petra Mijovića koji je sinoć na svoju inicijativu napustio kormilo "plavih".

"Nekoliko puta smo bili u komunikaciji u posljednjim sezonama. Sada su se ciljevi poklopili, imam želju da pokažem da pored rezultata, koji su obaveza, može da se lansira i neki mladi igrač. Ekipa je sastavljena od nekih igrača s kojima sam sarađivao, ostali su kvalitetni, ekipa je izazovna. Pored posla, Podgorica je moj drugi grad, imam ovdje mnogo prijatelja i uvijek sam se rado vraćao. Daću sve, za šta će to biti dovoljno - vidjećemo. Ja sam u Megi, šta god ljudi mislili, imao mnogo lijep posao i zanimljivu ekipu. Tako je i ovdje, da mi ekipa nije zanimljiva, ne bih došao. Srećan sam čovjek kada mogu da biram, sada sam izabrao Budućnost i siguran sam da je odluka dobra", ističe Milojević.

Prvi cilj je plasman u plej-of, kazao je Milojević.

"Plasman u plej-of je cilj, pod jedan. Kada se uđe u plej-of, onda je sve moguće i svi imaju šansu. Moramo i da damo šansu mladim igračima, da ih bude što više".

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić



Dragan Bokan se u ime kluba zahvalio predhodnom treneru.

"Odlazak Mijovića na njegovu inicijativu je zaista nešto što nismo očekivali na početku sezone. Ove godine smo krenuli zaista dobro i na kraju kako je sezona odmicala trener Mijović nije bio zadovoljan kako stvari stoje. Na žalost nas u klubu došlo je do njegove odluke da prepusti klub novom treneru", istakao je Bokan, uz opasku da klub pred Mijovića nije postavio izričit uslov vezan za osvajanje ABA lige ili plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Pričao je Bokan i o pritisku navijača, a podsjetio se i kako je to uticalo na klub u vrijeme kada je trener bio Aleksandar Džikić.

"To je dobro što je tako, imamo obavezu. Ne želim danas da se vraćam u onu najuspješniju godinu u istoriji Budućnosti, da se vraćam na osvajanje ABA lige i sledeće godine igranje Evrolige. Kroz kakav je pakao prošao čovjek koji nam je donio najveće trofeje u istoriji kluba, a to je trener Džikić, jer navjiači ovog kluba uvijek žele da pobjeđuju. Nekada je to realno, nekada nije", rekao je Bokan.


Milojević se u Podgoricu vratio nakon 17 godina, a dres “plavih” nosio je 2002. i 2004. godine. U svojoj trenerskoj kampanji imao je priliku da vodi neke aktuelne košarkaše plavih, pa je tako sarađivao sa Nikolom Ivanovićem, Danilom Nikolićem, Petrom Popovićem i Zoranom Nikolićem.