KAKVO JE STANJE?

SVE BOLJE VESTI ZA NIKOLU JOKIĆA: Denver se diže na tabeli, sad su 4. na Zapadu!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

U noći između ponedeljka i utorka: Zapad - Istok 2:1.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri

Prethodne noći u NBA ligi nismo videli nijednog srpskog košarkaša, iako bi u normalnim okolnostima Bogdan Bogdanović nameštao "nišanske sprave" protiv L.A. Klipersa.

Ipak, i bez njegove pomoći, Atlanta je uspela da pobedi Kliperse (108:99) zahvaljući neverovatnom Treju Jangu koji je ubacio 38 poena. Američki bek je bio inspirisan protiv oslabljenog tima iz El Eja, za koji nisu nastupali Lenard i Džordž zbog kovid protokola.

Jang, koji je već nekoliko nedelja bez povređenog Bogdanovića, preuzeo je opet odgovornost i potvrdio da je jedan od najboljih mladih igrača u NBA.

Pratio ga je Hanter sa 22 poena, dok je Klint Kapela dodao 13 i 18 skokova.


Bio je to prvi poraz Klipersa posle sedam utakmica, dok su njihovi konkurenti Hjuston i Juta prethodne noći ostvarili pobede. Rokitsi su bili bolji od Vizardsa (107:88), a Džez od Niksa (108:94), pa se tako stanje na tabeli Zapada sve više komplikuje.

Hjuston se sa Volom, Gordonom, Oladipom i Kazinsom sve bolje snalazi, dok je Juta u fenomenalnom nizu od devet pobeda.

Tako su stigli do druge pozicije na tabeli, jedan poraz više od njih imaju Klipersi, dok je Denver, koji je imao i "crnih minuta", nekako dogurao do četvrte pozicije, što svakako može da duguje jednom od MVP kandidata Nikoli Jokiću.

NBA REZULTATI

Atlanta - L.A. Klipers 108:99
Hjuston - Vašington 107:88
Juta - Njujork 108:94