Košarka

BUDUĆNOST ŽELI DA VIDI GDJE JE U ODNOSU NA EVROLIGAŠKI SASTAV: Nema bijele zastave!

Autor Jovana Raičević

Plavi u 3. kolu TOP 16 faze Evrokupa igraju protiv neporaženog Virtusa u Bolonji (20.30), trener Petar Mijović obećava maksimum svojih momaka

Izvor: MN Press

Dupli program u Ljubljani, put u Čačak, povratak u Podgoricu, a onda novo putovanje. I to na najteži mogući meč u sezoni, na kome Budućnost Voli može da se izmjeri na čemu je...

Pakleni ritam od četiri vezana gostovanja u kratkom roku “plavi” završavaju večeras u Bolonji (20.30), a protivnik u 3. Kolu TOP 16 faze Evrokupa je velikan italijanske košarke koji ima evroligaški sastav - Virtus Bolonja.

Lider Virtusa je Miloš Teodosić, a uz njega u spoljnoj liniji su igrači od kojih zastaje dah - Stefan Marković, Džoš Adams, a od ove sezone povratnik iz NBA lige Marko Belineli.

“Srećni smo što sa vrhunskim timom možemo da igramo važnu utakmicu. Njihov individualni kvalitet je ispred svih u Evrokupu, dovođenjem Belinelija, ranije Teodosića i Stefana Markovića, govori da im je cilj plasman u Evroligu. Ali, ni u jednu utakmicu, ni sa evroligaškim timovima, nismo ušli sa bijelom zastavom”, jasno je poručio Petar Mijović.

Nakon dva vezana poraza od Cedevita Olimpije (Evrokup i ABA liga) “plavi” su odreagovali u Čačku gdje su srušili Borac. Na otvaranju druge faze Evrokupa Podgoričani su u “Morači” deklasirali Burg, a onda je uslijedio taj poraz u Ljubljani koji je zakomplikovao situaciju. Virtus i Bolonja definitivno nijesu mjesto gdje će se tražiti karta za TOP 8.

“Veoma poštujemo Virtus, trenera Đorđevića, ali imamo i veliko poštovanje prema sebi. Ako uspijemo da se osvježimo i ako budemo na nivou dobrih izdanja iz ove sezone, možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu i da budemo i u igri za pobjedu”, nema dilemu mladi stručnjak uoči 15. gostovanja Budućnost na “čizmi” - pet pobjeda i devet poraza.

Sav kvalitet i snagu Virtus je pokazao na prethodnih 12 utakmica u kojima su upisali isto toliko pobjeda. Međutim, uvertira pred večerašnji meč nije bila najbolja - poraz od Breše (koju je Budućnost dva puta savladala u grupnoj fazi).
“Virtus može da nam da odgovor na pitanje gdje smo u ovom momentu u odnosu na ekipu koja, bez dileme, ima evroligaški potencijal”, poentirao je Mijović.