Košarka

MIJOVIĆ: Svi se mi plašimo kad dođemo u Čačak, ali moji momci su se izvukli

Autor Adela Mulić

Trener Budućnosti zadovoljan nakon teško izvojevanog trijumfa protiv Borca uprkos tome što je njegov tim bio dominantan tokom tri četvrtine.

Izvor: MN Press

Budućnost Voli je nakon dva poraza od Cedevite Olimpije odigrala sjajne tri četvrtine protiv nezgodnog Borca u Čačku.


Međutim, ekipa Petra Mijovića je dobijeni meč zakomplikovala, dozvolila je domaćinu da se vrati, ali su Nikola Ivanović i posebno Melvin Edžim sačuvali trijumf.


Na kraju 76:72, a trener "plavih" pad pravda umorom.


"Mi smo na putovanju koje traje sedam dana. Ovo nam je četvrta utakmica u devet dana. Znao sam da će Borac, koji je imao mnogo više vremena da se osvježi i pripremi utakmicu, za nas da bude izuzetno nezgodan protivnik. Tako je bilo i u Podgorici, gdje smo utakmicu dobili u jednom posjedu, a tako je bilo i večeras", rekao je Mijović.


Mladi trener je svjestan da je njegov tim imao sve.


"Nakon kontrole koja je trajala 30 minuta ušli smo u samom kraju u situaciju da se vadimo. Uspjeli smo da se iščupamo, a mojim momcima čestitam na izuzetno važnoj pobedi. Ono što je moja obaveza, jeste da se zahvalim direktoru kluba Marku Ivanoviću jer smo imali sjajno gostoprimstvo. To nije ništa neočekivano, s obzirom da se radi o Čačku i KK Borac.Marku Marinoviću i momcima iz Borca želim svu sreću i da nastave da igraju dobro. Pored četiri pobede koje ima, veliki je značaj što se svi mi plašimo dolaska u Čačak. To znači da Borac igra dobro, da je tvrd orah svima. Želim im da tako nastave i da u Čačku skinu još nekog favorita“, rekao je Mijović.