Košarka

TRI ČETVRTINE IZ BAJKE, PA PAD! Plavi bili na putu za provaliju, Edžim ih izvukao

Autor Adela Mulić

Budućnost Voli u 16. kolu ABA lige slavila u Čačku nad Borcem 76:72, ekipa Petra Mijovića neobjašnjivo zakočila u posljednjoj četvrtini

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Nakon dva teška poraza od Cedevite Olimpije, Budućnost Voli je napravila reakciju!

Činilo se da će reakcija biti prava, ali posljednji kvartal u gradu košarke je bacio sumnju na plavu igru uprkos krajnjoj pobjedi.


Budućnost je u 16. kolu ABA lige savladala Borac u Čačku 76:72, upisala je 11. trijumf (uz tri poraza) i ostala u vrhu regionalnog takmičenja.


Borac - Budućnost Voli - prva četvrtina 21:25, druga četvrtina 16:19, treća četvrtina 12:18. Tri četvrtine kao iz bajke (druga i treća su posebno dobro defanzivno izgledale), non - stop prednost i uvećavanje razlike iz minuta u minut...


I kada je cijeli region pomislio da će posljednja četvrtina biti odrađivanje posla, jer je Budućnost u nju ušla sa vođstvom 62:49, desio se neobjašnjiv “plavi” pad i nevjerovatna reakcija Borca u “gradu košarke” Čačku.


A da su kola krenula nizbrdo bilo je definitivno jasno na 4.36 do kraja kada je Nikola Kočović pogodio trojku za 66:63 i izazvao je reakciju Petra Mijovića tajm autom.


Edžam je trojkom vratio šest razlike, ali je na tri minuta do kraja rezultat bio 69:67, da bi Borac na 1.45 do kraja utakmice doveo važan okršaj u egal - 69:69.


Tada je odreagovao Nikola Ivanović koji je uvijek budan kada je teško, pogodio je flouter, dodao je dodatno slobodno za 72:69, ali je njegov trud trojkom poništio Brajs Džons.


Nakon toga je Melvin Edžim bio polovičan sa slobodnih bacanja, da bi nakon greške Borca, Edžim pogodio trojku iz ćoška za 76:72.


Najbolji kod Budućnosti je bio Džastin Kobs sa 19 poena, Rid je dodao 14, Edžim 13, a Ivanović je potpisao devet.

Tagovi