Košarka

Plavi dvije četvrtine nisu postojali, Mijović: Odgovornost je moja!

Autor Kristina Stevović

“Plavi” dva puta poraženi od “zmajčeka” u samo dva dana na isti način, trener Budućnosti krivi sebe, ali poziva na opreznost i utakmicu sa Borcem u subotu proglašava mečom sezone.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost Voli je u roku od 48 sati izgubila dva puta od Cedevita Olimpije u Ljubljani - u Evrokupu i ABA ligi.
I to na isti način - “zmajčeki” su potamnili plave trojkama! Naš šampion praktično nije postojao u odbrani, a to je osnovni razlog što je upisan treći poraz u regionalnom takmičenju uz 10 pobjeda. Uprkos tom neuspjehu, Budućnost i dalje dobro stoji, nalazi se u vrhu ABA lige, plej - of nije uzdrman, ali nikada nije prijatno kada se vežu
dvije pobjede od istog rivala, na isti način.
Teško je nešto pametno reći poslije poraza u kojem od sredine druge četvrtine nijesmo postojali na terenu, prije svega defanzivno. Ovih 95 poena Cedevite govore o nivou koncentracije u odbrani, gdje nijesmo ispoštovali osnovne principe i dozvolili rivalu da dva puta u tri noći razvije šuterski potencijal koji ima. Potrebna je ozbiljna analiza, jersmo dozvolili mnogo trojki iz komfornih situacija”, rekao je Petar Mijović.
Šef stručnog štaba “plavih” je pokušavao raznim postavama da razdrma ekipu, uradio je to u drugom dijelu, posebno u posljednjoj četvrtini, ali Budućnost se očigledno kasno probudila.
Bez dileme, odgovornost je na meni za poraz. Mislim da nas ova utakmica uvodi u situaciju da u Čačku u subotu igramo možda meč sezone. Neće biti lako zbog kvaliteta koji ima Borac, neće biti lako ni zato što će nam to biti četvrti meč u sedam dana. Moramo da se saberemo, da reagujemo i da pobijedimo”, podvukao je Mijović.

Tagovi