Košarka

Plavi ili zmajčeki, drugi čin: Da ponovimo odbranu, korigujemo neke stvari i bićemo blizu pobjede

Autor Gordana Bojanić

Budućnost Voli u odloženoj utakmici 5. kola ABA lige gostuje Cedeviti Olimpiji u Stožicama (19.00), biće to drugi okršaj dva rivala za manje od 48 sati

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Manje od 48 sati nakon pravog rata u drugoj rundi TOP 16 faze Evrokupa isti rivali, na istom mjestu će se sastati konačno u ABA ligi. I to nakon dva odlaganja zbog korona virusa…
Meč pete runde regionalnog takmičenja između Budućnost Volija i Cedevita Olimpije na programu je večeras (19.00) u “Stožicama”.
Da li su i koliko ekipe uspjele da se odmore nakon napornog evropskog okršaja veliko je pitanje, ali jedno je sigurno - čeka nas novi uzbudljiv duel, pun rezultatske klackalice dva tima koja se godinama unazad bore za plej-of.
Duel od prije dvije noći donio je pravu šutersku rapsodiju “zmajčeka” koji su pogodili čak 15 trojki, ali i pored toga “plavi” su bili u igri, ali je na kraju Džastin Kobs promašio šut za produžetak.
Teško je očekivati da četa Jurice Golemca može da ponovi onakvu partiju, pa se očekuje žestoka borba.
“Radi se o ekipima približnog kvaliteta, koje se dobro poznaju, tako da očekujem da novi meč bude sličan onom koji je bio u Evrokupu“, rekao je Petar Mijović.
Uvijek je teško kada igrate dva meča protiv iste ekipe u tako kratkom razmaku. Šanse za neka taktička iznenađenja praktično da ne postoje, pa će glavni fokus biti u - energiji, koncentraciji i fokusu.
“Uz određene korekcije možemo biti u igri za pobjedu, što je nama jako važno zbog nastavka ABA lige”, nema dilemu Mijović.
Osim tog posljednjeg napada koji je trebalo da ide u ruke Nikole Ivanovića, a ne Kobsa crnogorski šampion je izgledao vrlo dobro. Naročito u odbrani, pa je Cedevita Olimpija za dva poena ubacila samo osam šuteva.
Defanziva će i večeras biti od velikog značaja.
“Odbrana je u većem dijelu meča bila na dobrom nivou. Oni su pored 15 postignutih trojki, izuzetnog procenta šuta za tri poena ubacili 74 poena. Mi smo promašili dosta otvorenih šuteva. Protiv Cedevite je uvijek značajno da se kontroliše tranziciona odbrana, da se štiti defanzivni skok i to su neki parametri gdje moramo biti na visokom nivou ukoliko želimo da trijumfujemo”, poručio je trener podgoričke ekipe.
Nakon 12 odigranih utakmica u regionalnom takmičenju Budućnost ima deset pobjeda i dva poraza, dok je Cedevita Olimpija na devet trijumfa I tri neuspjeha. Nakon poraza od Mornara, slovenački predstavnik je savladao Megu, dok je meč protiv Primorske registrovan službenim rezultatom.
“Mislim da je i pored poraza u Evrokupu bilo pozitivnih i dobrih stvari. Protivnik je ubacio 10 trojki više, ali smo uspjeli da igramo utakmicu na jednu loptu i bili blizu pobjede. Sigurno ima pozitivnih stvari koje treba ponoviti. Ukoliko to učinimo bićemo blizu pobjede”, nema dilemu Luka Mitrović koji iz utakmice u utakmicu igra sve bolje.