Košarka

BRZOPLETI MORNAR DOBIO SEBE

Autor Adela Mulić

Mornar u 2. kolu grupe H TOP 16 faze Evrokupa izgubio od Andore rezultatom 74:71, Pulen bio najefikasniji sa 22 poena, ali upravo je iskusni šuter zajedno sa Gordićem uprskao posljednja dva napada

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Mornar je bio na pragu još jedne velike pobjede, ali “mornari” su čini se dobili sami sebe! Međutim, snovi o TOP 8 fazi su još uvijek živi…


Mornar je, nakon pobjede nad Gran Kanarijom na otvaranju TOP 16 faze Evrokupa, u drugoj rundi grupe H izgubio od Andore u Baru (74:71).


Mornar nije odigrao kako zna, Mornar je bio loš u skoku (samo 20 skokova), imao je mnogo izgubljenih lopti (18), ali i takav Mornar je pokazao karakter. Ali to nije bilo dovoljno.


Poslije prve četvrtine (Mornar dobio 18:12) smo pomislili da će Barani lagano da riješe utakmicu, ali Andora se vratila u naredne dvije dionice dobivši ih sa 19:22 i 20:25, pa je sve stalo u posljednjih 10 minuta.
Tačnije - u posljednjih minut i po!


A u tu neizvjesnu završnicu Pavićevićevi momci su ušli sa dva poena prednosti (71:69), da bi Andora trojkom Hane na 38 sekundi do kraja preokrenula 72:71.


Međutim, Džejkob Pulen i Nemanja Gordić su u narednom napadu komplikovali, pa su napravili faul i tako su gosti na 11 sekundi do kraja imali tri poena razlike (74:71).


I tako je ostalo na kraju, jer je Pulen promašio šut za tri poena…


Najbolji kod Mornara je bio upravo Pulen sa 22 poena, dok su Gabrijel, Gordić i Vajthed postigli po devet, Smit je dodao osam, Nidam i Vranješ po pet, a Lazić četiri.

Tagovi