Košarka

Indisponirani Kobs promašio produžetak: Poraz Budućnosti od Cedevite Olimpije

Autor Gordana Bojanić

“Plavi” u 2. kolu Evrokupa izgubili od Cedevite Olimpije u Ljubljani rezultatom 74:71, naš reprezentativac uzeo da odlučuje uprkos tome što je za dva šutario samo tri od 12

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Veliki ABA ligaški rat pod svodovima dvorane “Morača” u TOP 16 fazi Evrokupa, prvo gostovanje Budućnost Volija od vezanih pet (sa Cedevita Olimpijom igra opet prekosjuta u okviru Regionalne lige) i poraz, koji nije pokvario planove da se “plavi” mogu naći među najboljih osam u drugom po jačini evropskom takmičenju…
Budućnost je u 2. kolu grupe G Evrokupa, nakon premijernog demoliranja Burga u “Morači” 108:80, poražena od Cedevite Olimpije – 74:71.
Utakmica je od početka do kraja bila igra mačke i miša - rivali su se smjeljivali u vođstvu, s tim da je naš šampion vremenski duže vodio, ali konačni pobjednik se rješavao u posljednjoj dionici nakon što su plavi dobili prvu 16:14, “zmajčeki” 19:18, pa plavi opet 21:20.
I u odlučujućoj četvtini Budućnost i Cedevita Olimpija su se smjenjivali, jedan tim je imao najviše “plus dva”, da bi posljednji minut bio krucijalan u koji su plavi ušli rezultatom 70:69 nakon što je Vili Rid pogodio dva slobodna.
Međutim, Edo Murić je 15. timskom trojkom doveo Cedevitu Olimpiju do novog vođstva 72:70, a onda je Nikola Ivanović na 24 sekunde do bio polovičan sa linije za slobodna bacanja za 72:71. Revanširao mu se Jaka Blažič za 73:71, pa je ekipa Petra Mijovića imala cijeli napad - 22 sekunde - za pobjedu ili produžetak.
Međutim, večeras indisponirani Džastin Kobs (šutirao tri od 12 za dva) je promašio za dva, a Melvin Edžim je poslao Murića na slobodna bacanja za konačnih 74:71.
Kod Budućnosti su najbolji bili Amadeo Dela Vale i Vili Rid sa po 11 poena, dok su dvocifreni još bili Lukla Mitrović i pomenuti Kobs sa 10. Cedevita Olimpija je letjela na krilima Murića i Kendrika Perija koji su postigli po 16 poena.