KAKVE BROJKE ZA NIKOLU VUČEVIĆA!

CRNOGORAC DOMINIRA NBA LIGOM: Vučević je najbolji centar posle Jokića!?

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Njegove igre su fantastične!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Prethodne noći u NBA ligi gledali smo maestralne partije Džejmsa Hardena i Kevina Durenta protiv Orlanda, kojima je potvrđeno da će se Bruklin umiješati u borbu za šampionski prsten, pa je zbog toga "ispod radara" prošla sjajna igra još jednog igrača.

Nikola Vučević bio je inspirisan protiv novog "super tima" kome je ubacio 34 poena, a uz to imao i deset skokova, sedam asistencija i pet skokova!

Statistika koje se niko ne bi postidio, posebno centri, a interesantan podatak je i da je Vučević prošle noći ubacio i šest trojki iz 12 pokušaja. Ponovo, učinak nevjerovatan za "peticu", pa je tako oborio rekord koji je poslednji put viđen prije 18 godina!

Vučević je prvi centar koji je imao najmanje 30 poena, 10 skokova, 5 asistencija i 5 ukradenih, uz bar pet pogođenih trojki, još od Hakima Olajdžuvona i meča iz decembra 1993.

Impresivno, zaista, pa stoga ne čudi i mišljenje koje sve više provijava, a to je: Vučević je najbolji centar NBA lige posle Nikole Jokića, iako ima i onih koji smatraju da je Džoel Embid bolji od obojice, o čemu može da se polemiše.

Vučević ove sezone u Orlandu u prosjeku bilježi 22,8 poena, 10,8 skokova i 3,8 asistencija po meču.