Košarka

ZA PETI TRIJUMF I ČVRSTO PRVO MJESTO NA TABELI: Cibona mora da padne!

Autor Adela Mulić

Mornar kao lider ABA lige gostuje Ciboni u Draženovom domu (20.00), “mornari” su u seriji od šest pobjeda, dok su protiv cibosa vezali četiri pobjede u međusobnim duelima

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Na krilima nevjerovatne istorijske pobjede na Kanarskim ostrvima protiv Gran Kanarije ekspedicija Mornara produžila je za Zagreb, gdje je čeka novi izazov u ABA ligi. 


Međutim, krila su spuštena na zemlju i lider regionalnog takmičenja je spreman da još jednom pruži svoj maksimum kako bi došao do novih bodova…


Mornar sa šest pobjeda u nizu gostuje Ciboni (20.00) u kultnoj dvorani “Dražen Petrović”, Barani sa skorom 11-2 su apsolutni favoriti protiv “cibosa” koji imaju tri pobjede i čak osam poraza, ali to ne zavarava Mihaila Pavićevića.
“Cibona je na početku ove sezone bila ekipa koja je tek stvarana i koja je tražila sebe, sada je to druga, uigrana i pojačana ekipa. Sigurno nas čeka teška utakmca, kao što je, uostalom, svako gostovanje u ABA ligi. Moramo biti koncentrisani sve vrijeme. Poštujemo ekipu Cibone. Da ne govorimo o njenoj tradiciji...“, jasno je poručio Pavićević.


Mornar je vezao četiri pobjede nad Cibonom u regionalnom takmičenju, a u posljednjem međusobnom duelu je bio više nego ubjedljiv - 109:68. Od tada se zagrebačka ekipa pojačala – stigli su Skoti Rejnolds, Damir Markota i Darko Planinić, koji će svakako doprinijeti svojim iskustvom.


“Shvatićemo ovu utakmicu kao da je u pitanju plej-of. U borbi za plej-of nama je sada svaka utakmica ključna. U drugom dijelu sezone svaki kiks je teže ispraviti. Za sada idemo po planu i nadam se da ćemo i za ovu utakmicu biti na nivou što se tiče i spremnosti i shvatanja ozbiljnosti meča“, poentirao je Mihailo Pavićević, na čije riječi se nadovezao Marko Jeremić.


“Biće ovo mnogo teža utakmica od one koju smo odigrali u našoj dvorani u prvom dijelu šampionata, ali mi smo opet u seriji, dobili smo pet posljednjih utakmica u ABA ligi i Evrokupu i imamo namjeru da taj niz nastavimo. Jednostavno, moramo da iskoristimo ovu sjajnu, pobjedničku atmosferu u našoj ekipi“, istakao je Jeremić.

Tagovi