Košarka

Klasik regionalne košarke: “Plavi” napadaju sedmi vezani trijumf nad Partizanom

Autor Kristina Stevović

Budućnost Voli dočekuje Partizan u praznoj Morači (18.00), “plavi” na svom terenu od “crno bijelih” nisu izgubili tokom posljednjiih sedam godina i tu situaciju žele da zadrže

Izvor: MONDO

Budućnost Voli je ozbiljan kandidat za plej of ABA lige, a Parrtizan je neko ko će plasman među četiri najbolje ekipe tražiti iz prikrajka - to kaže tabela nakon nekompletnih 14. odigranih kola.


Međutim, bez obzira na papir sudar “plavih” i “crno bijelih” je uvijek - klasik regionalne košarke!


Te utakmice donose vatru, neizvjesnost, dramu… A tako bi moglo da bude i večeras, bez obzira što će Morača da bude prazna zbog dobro poznate situacije vezane za virus korona.


Budućnost Voli u 15. rundi ABA lige dočekuje Partizan (18.00), biće to nova epizoda velikog rivalstva, čak 33. meč u Jadranskoj ligi (12 pobjeda Budućnosti, 20 Partizana), a “plavi” će uraditi sve da upišu sedmi vezani trijumf nad Beograđanima u Podgorici.
“Veliki derbi je ispred nas. Nakon poraza od Splita odreagovali smo na pravi način protiv Burga, odigrali zaista dobru utakmicu. Očekujem da ova utakmica bude ono što je ona uvijek, bilo da se igra u Podgorici ili Beogradu. Veliki rivali i duel koji uvijek budi interesovanje šire košarkaške javnosti. Sigurno će i ovog puta biti tako“, rekao je trener Budućnosti Petar Mijović, svjestan da je Partizan posljednji put u Morači slavio 24. marta 2014.


Burg je napumpao samopouzdanje nakon teškog poraza od Splita, ali i “crno bijeli” su se digli u duelu sa Trentom, tako da će i jedan i drugi tim željeti da nastave u pobjedničkom ritmu. Međutim, imperative pobjede odzvanja u ušima Beograđana koji imaju skor sedam pobjeda - sedam poraza, dok je Budućnost na skoru devet pobjeda - dva remija.

Tagovi