Nastavljena Evroliga

HIMKI JE ZALUTAO U EVROLIGU: Razbio ih je i Efes, sigurni Olimpija i Makabi!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Srpski plejmejker će morati da vuče tim u plej-of.

Vasilije Micić
Izvor: MN Press

Problemi sa korona virusom se ne smanjuju, ali Evroliga odoleva. Nije elitnom evropskom takmičenju prijao ni sneg koji je pogodio Španiju ovih dana, ali košarkaška lopta se tapka po parketima širom kontinenta.

Večeras su odigrana tri meča 20. kola Evrolige, a ostatak mečeva u ovoj rundi na programu je sutra. Najubedljiji je bio Efes (99:60) protiv Himkija.

Prvo je na teren izašao Efes, koji je lako i ubedljivo savladao Himki. Ekipa koji još, i pored katastrofalnih rezultata, vodi Kurtinaitis, potpuno je zalutala u ovogodišnje izdanje Evrolige. Dok ostali timovi i dalje maštaju o plej-ofu, Himki je zakovan za dno tabele.

Vasilije Micić je na ovom meču imao osam poena i šest asistencija, a u narednim rundama će morati da bude na svom nivou kako bi turski tim uvukao u plej-of. Trenutno zauzimaju osmo mesto, ali imaju više odigranih mečeva od konkurenata.

U drugom terminu je Alba dočekala Olimpiju, a italijanski tim je stigao do još jedne pobede koja ih drži u vrhu tabele. Nakon godina lutanja, konačno su složili kockice. Izgleda.

Kraj je bio u Tel Avivu, gde je gostovala žilava Baskonija. Pružali su Španci strašan otpor, trudili se i bili gotovo u egalu veći deo meča, ali nisu uspeli da pobede. Makabi je bio bolji na ovom susretu!

Evroliga, 20. kolo

Anadolu Efes - Himki 99:60

Alba Berlin - Olimpija Milano 70:84

Makabi Tel Aviv - Baskonija 91:82

petak

CSKA - Barselona
Fenerbahče - Panatinaikos
Zenit - Žalgiris
Bajern - Real
Olimpijakos - Asvel
Valensija - Crvena zvezda

Tagovi