Košarka

Šampionski karakter za 108 poena i 28 razlike, Mijović: Važna pobjeda na putu ka TOP 8

Autor Gordana Bojanić

Budućnost Voli jača od korone, teškog poraza od Splita i Francuza - Podgoričani na otvaranju TOP 16 faze Evrokupa savladali Burg rezultatom 108:80

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Virus korona je smanjio rotaciju i odvojio ih od pravih treninga nekoliko dana, Split ih je na Gripama gurnuo u ponor u posljednjoj sekundi u ABA ligi, ali Budućnost Voli se snagom šampionskog karatkera digla.
I odgovorila - pobjedom!
“Plavi” su na otvaranju TOP 16 faze Evrokupa savladali francuski Burg koji predvodi naš iskusni strateg Savo Vučević - 108:80.
“Važna pobjeda za nas, dobar start mnogo znači. Dobro smo ušli u ostvarenje cilja i nastavljamo da se borimo za TOP8”, rekao je Petar Mijović, na čije se riječi nadovezao najefikasniji Nikola Ivanović.
“Dobro smo igrali, možda odbrana nije bila najbolja, ali zato napad jeste. Srećni smo zbog pobjede, želimo da prođemo dalje, ali idemo od meča do meča”.
Izabranici Petra Mijovića su reakciju nakon po psihu teškog poraza od nekadašnje Jugoplastike pokazali već u prvoj četvrtini u duelu sa Francuzima - odbrana je bila koliko-toliko zategnuta, dok je napad bio jače oružje za konačnih 26:17.
A onda - pomračenje! Skoro tri minuta “plavi” nisu postigli koš, Burg je napravio seriju 12:0 koju je razbio kapiten Suad Šehović trojkom. To je očigledno probudilo Budućnost koja je uzvratio identičnom serijom, do kraja prvog dijela je odigrala očajnu odbranu, ali srećnom napad je pokrio sve te rupe i na pauzu se otišlo rezultatom 55:41.
Tokom prvog dijela Melvin Edžim je imao 11 poena, povratnik Vili Rid je dodao 10, a Šehović - osam.
Podgoričani su zadržali identičnu matricu i u trećoj dionici - napad je bio fenomenalan, pa je postojalo prostora u odbrani za propuste - probudili su se Amadeo Dela Bale, Danilo Nikolić i Nikola Ivanović, pa je sigurna prednost uvećana na do tada rekordnih “plus 18” (84:66).
Tada je zvanično bilo riješeno pitanje pobjednika u praznoj Morači, a posljednja dionica je poslužila za dodatno razigravanje svih igrača, kako bi se donekle nakupili kvalitetnih minuta i ritma pred okršaj sa Partizanom u subotu u ABA ligi, takođe u “Morači”. A momci su se očigledno dobro razigrali jer su imali “plus 28” (94:66) u uvodna tri minuta posljednjeg kvartala napravivši seriju 10:0.
Do kraja je bilo i “plus 29” (100:71), čak i “plus 30” (108:78)…
Najefikasniji u redovima našeg šampiona bili su Nikola Ivanović sa 17 poena (sedam asistencija), Vili Rid je dodao poen manje, Dela Vale je postigao 15, a Edžim 14, dok je Džastin Kobs imao osam poena i deset asistencija.

Tagovi