Novi početak

MIŠKO POTVRDIO - NIJE ZBOGOM NBA, VEĆ DO VIĐENJA: "Sa 21 je više zaradio i uradio nego 95 odsto evropskih igrača"

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Srpski menadžer potvrdio je da se njegov poznati klijent vraća u Evropu iz NBA lige

Izvor: MN Press

Nekadašnji talenat Cedevite Džanan Musa (21 godina, 206 centimetara) završio je dvogodišnju NBA epizodu u Bruklin Netsima i vraća se u Evropu.

Njegov menadžer Miodrag Miško Ražnatović potvrdio je da se reprezentativac BiH vraća na Stari kontinent, ali nije precizirao u koji tim.

"On će doleteti u Evropu u narednih nekoliko dana, a ime njegovog novog kluba biće poznato veoma brzo", napisao je Ražnatović na svom Tviter nalogu.

Musa je u Bruklin Netsima proveo dve sezone, prošle je odigrao 43 utakmice (10,8 minuta po meču), a ovog novembra je trejdovan u Detroit, koji ga je otpustio 21. decembra.

U Netsima je za dve sezone zaradio 3,5 miliona dolara, u takmičarskoj 2020/21 imao je platu od dva miliona, koju mu je Detroit isplatio pri uručenju otkaza.

Pred njim je sada nova epizoda, a Ražnatović je u intervjuu za klix.ba izjavio da su pred perspektivnim bekom tek duge godine na visokom nivou.

Izvor: MN Press

Prvi čovek agencije Beobasket rekao je da je zajedno sa Musom zaključio da za njegovu karijeru ne bi bilo dobro da ove sezone nastupa u razvojnoj "Dži" ligi, u kojoj se neće takmičiti čak 13 timova, pa su procenili da perspektivni košarkaš put za povratak u NBA ipak potraži u Evropi.

"Prilikom izbora tima rukovodićemo se činjenicom da to bude najbolje mesto odakle će se za pola godine ili godinu i po vratiti u NBA ligu. Da li će to biti evroligaški klub, teško je reći u ovom trenutku. Jednostavno nisu samo elementi jačine takmičenja odlučujući. Tu treba biti zadovoljno više komponenti kako bi se neka sredina nazvala optimalnom za njegov skok i povratak u NBA. Znaću da prepoznam kada se poajvi određena ponuda da li to mesto daje realne šanse da se vrati u NBA ligi, gde on zaslužuje da bude po svom talent i radnoj etici".

Izvor: Instagram/dzananmusa

Ražnatović je čvrsto uveren da je pred Musom zapažena karijera.

"Ima samo 21 godinu i njegova draft godina praktično je trebala da bude tek ovog leta. A on je već draft odradio pre dve godine i ima dve NBA sezone u nogama. Apsolutno nema nikakvih razloga za paniku i komentare koje sam primetio. Sve je u najboljem redu. On je sa 21 godinom postigao više od 95 posto igrača u Evropi u celoj karijeri i što se tiče uspeha i finansija. Nemam dileme ni brigu oko njegove karijere. Vrlo brzo će se sve iskristalisati. I njemu sam rekao ukoliko se vrati za dve godine u NBA ligu nije kasno, jer će imati 23-24 godine, pa će imati na raspolaganju još 10 godina za igranje u najjačoj ligi sveta", zaključio je Ražnatović.