Košarka

KAKAV VIKEND ABA LIGE - OPET DRHTAO FAVORIT: Pali Partizan i Budućnost, a Cedevita PREŽIVJELA šut za pobjedu!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

Još jedan favorit se tresao u završnici i ipak nekako trijumfovao!

Izvor: YouTubeABA liga j.t.d.

Dramatičan početak 2021. u ABA ligi! 

Ovog vikenda dogodila su se dva izneđenja, jer je Borac pobedio Partizan "prelomnom" trojkom Nikole Kočovića, a Split je srušio Budućnost hicem sa deset metara Sanija Čampare.

U nedjelju uveče, i Zadar je imao šansu da ostvari veliki trijumf protiv favorita, imao je šut za trijumf protiv Cedevite, ali je pokušaj Kodija Džastisa pet sekundi pre kraja ipak bio neprecizan! Ljubljančani su tako ostvarili važan trijumf u Dalmaciji:

Zadar – Cedevita Olimpija 78:80 (12:20, 19:20, 26:26, 21:14)

Iako je slovenački tim u trećoj četvrtini imao "plus 10" (63:53 u 28. minutu), Zadar je ušao u finiš sa vođstvom 76:72, pre svega zahvaljujući trojkama Džastina Karera, Kodija Džastisa, Dominika Mavre, i Domagoja Vukovića.

Međutim, Edo Murić je na minut i po do kraja pogodio trojku kojom su gosti došli na "minus 1" (77:78), a Zadar je od tog trenutka ušao u seriju loših poteza.

Najprije je srpski krilni centar Aleksandar Bursać promašio dva slobodna bacanja, potom je Vuković faulirao Perija pri šutu za tri poena (za 78:81), posle toga je Mavra izgubio loptu u napadu…

I pored svega, Zadar je imao pun napad od 24 sekunde na kraju utakmice, Džastis je šutirao za pobedu i promašio.

Cedevita je tako ostvarila osmi trijumf u 11 odigranih mečeva, a Zadar je ostao na začelju tabele (ne računajući izbačenui Primorsku), sa skorom 2-8. S obzirom na to da ove godine neće biti ispadanja, jasno je da ekipa Veljka Mršića neće imati imperativ borbe za opstanak, ali ovaj tim svakako ima potencijal za nešto više od trenutne pozicije.

To je večeras na svojoj koži osjetila i Cedevita, pred kojom je nastavak aktivne borbe za plej-of ABA lige.

Zadar Cedevita Olimpija
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Tabela ABA lige: Mornar 11-2, Crvena zvezda 10-2, Igokea 10-3, Budućnost 9-2, Mega 9-5, Cedevita Olimpija 8-3, Partizan 7-7, Krka 5-7, Split 5-9, Borac 4-8, FMP 4-9, Cibona 3-8, Zadar 2-8, Primorska 0-14.

Tagovi