LUDILO!

NESTVARNA STATISTIKA NIKOLE JOKIĆA: U proseku tripl-dabl, može da bude NAJBOLJI asistent lige!?

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Još jedna potvrda da je superstar...

Izvor: Profimedia

Ako je suditi prema prvih devet utakmica nove NBA sezone (osmina ukupnog broja), ovo bi vrlo lako mogla da bude i najbolja godina u karijeri Nikole Jokića.

Srpski superstar igra neverovatno za Denver, "vuče" sve konce, a njegovi statistički podaci impresioniraju koliko i potezi koje izvodi na svakom meču. Možda bi bili i bolji da ga trener Maloun "ne štedi", kao što je to bilo prošle večeri protiv desetkovane Filadelfije.

Nagetsi su pobedili 115:103, a Jokić je presedeo čitavu poslednju četvrtinu jer trijumf nije dolazio u pitanje. Tako je zbog jednog skoka ostao bez tripl-dabl učinka.

Zabeležio je 15 poena, 12 asistencija i devet skokova, a ako kažemo da je to statistički "najtanja" njegova partija u ovoj sezoni - onda je dovoljno jasno kako Somborac igra za Denver i zbog čega ga s pravom smatraju kandidatom za MVP-a.

Jokić u proseku beleži tripl-dabl učinak (!?!!?) i to 25,9 poena, 11,6 skokova i 10,9 asistencija, a videćemo koliko dugo će moći da se zadrži na ovim brojkama.

Ove sezone upisao je četiri tripl-dabla (ukupno u karijeri 45), dok su mu na još tri meča failili skok ili asistencija da bi bio dvocifren u tri najvažnije statističke kategorije. Ukupno gledano, takvih mečeva tokom karijere ima čak 16.

Nikola Jokić najbolje asistencije (sport)
Izvor: YouTube/Denver Nuggets

Jokić ove sezone posebno briljira kao asistent i trenutno je treći najbolji "dodavač" u čitavoj ligi, a ispred njega je samo Harden sa 0,4 asistencije više, na manjem uzorku mečeva.

Bilo bi neverovatno da jedan centar bude najbolji asistent lige, ali to je ipak Nikola Jokić.



Tagovi