Košarka

ČAMPARA TROJKOM SA PARKINGA POTAMNIO PLAVE

Autor Adela Mulić

Budućnost Voli u 14. kolu ABA lige poražena od Splita u gostima rezultatom 78:77, utakmica je bila super zanimljiva, a posljednji pogodak će se prepričavati danima

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Bez prvog trenera Petra Mijovića, glavnog centra Vilija Rida, sve više prisutnog Fedora Žugića i sa zanemarljivom minutažom Petra Popovića, Budućnost Voli je u kultnoj dvorani u Splitu – izgubila!


“Plavi“ su sa Vladimirom Todorovićem u ulozi prvog šefa stručnog štaba, u 14. kolu ABA lige, izgubili od domaćeg Splita tijesno u uzbudljivoj utakmici 78:77. Podgoričani su tako došli do drugog poraza uz devet pobjeda...
“Plavi“ na kraju imaju za čim da žale, jer su imali dobijenu utakmicu u rukama, ali trojka u posljednjem sekundu je potamnila Budućnost.


“Žuti“ su iskoristili rijetke treninge “plavih“ u posljednje vrijeme, odigrali su odlično prvu četvrtinu predvođeni povratnikom Rokom Lenijem Ukićem, slavili su rezultatom 21:14. Međutim, to je trgnulo Budućnost.


Naš šampion je zaigrao mnogo bolje u drugom kvartalu, sveo je greške na minimum, ali što je najbitnije - odigrao je odličan napad za razliku od starta meča. Plavi su dobili drugu četvrtinu 26:19, pa smo na poluvrijeme otišli remijem - 40:40. A neriješen rezultat je potpisao Popović teškim košem i tako je nagovijestio da bi uskoro mogao da bude u punom ritmu.


Na početku drugog dijela utakmice bili smo opet na početku!
I opet je Split vodio glavnu riječ u trećoj četvrtini, dobio je 21:19, ali “plave“ je držao budnim Džastin Kobs koji se razigrao upravo u drugom poluvremenu.


Budućnost je sa samo dva poena minusa ušla u odlučujuću dionicu, ali je brzo preokrenula stvari u svoje ruke, imala je plus šest (72:66) i plus pet (74:69), ali je sjajni Ukić trojkom na 2.30 do kraja vratio neizvjestnost u utakmicu.


A onda su poslije kratke serije promašaja i grešaka, Dragan Apić i Melvin Edžim nekako izvukli koš sa zemlje na minut i po do kraja za vođstvo 77:75. Centar “plavih“ je nakon toga ukrao loptu, ali je sve “potrošio“ Kobs, da bi Apić još jednom ukrao loptu, ali i na 30 sekundi do kraja je pisalo “plus dva“ za Budućnost.


I onda je uprkos dobroj odbrani, Sani Čampara pogodio trojku sa parkinga uz svuk sirene...

Tagovi