Velikan ga obožava

JOKIĆ JE NOTIM DANKAN: Legendarni centar San Antonija nahvalio "Džokera", Nikola mu je omiljeni NBA igrač!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Kada ovo kaže Tim Dankan, onda je jasno kakav je igrač Nikola Jokić.

Izvor: MN Press

Nikola Jokić iz dana u dan oduševljava publiku u NBA ligi. 

On je najbolji kada je najpotrebniji timu, a posle sjajne partije u meču sa Dalasom, o "Džokeru" je pričao i veliki Tim Dankan. 

Legendarni centar San Antonija i jedan od najboljih visokih igrača u istoriji NBA nije štedeo komplimente za momka iz Sombora. Na pitanje koga najviše voli da gleda u NBA, jasno je odgovorio. 

"Volim da gledam Denver, volim da gledam Jokića. Baš volim da pratim Džokera, mnogo je zabavan. Njegova kreativnost, rad stopala, njegova dodavanja, mnogo je zabavno gledati ga", rekao je Dankan.

Upravo je on svojevremeno bio jedan od igrača koji su sa centarske pozicije počeli da razigravaju saigarče. Bio je poznat kao lider tima kako u napadu, tako i u odbrani, a njegov pregled igre je bio sjajan. 

Ipak, čak ni Dankan nije davao "bejzbol pasove" preko celog terena kao Jokić, a nije ni čudo što voli da gleda Denver. To je jedna od retkih ekipa u ligi koja igru bazira ispod koša, a pri tome igra timski, bez obzira na to što je Nikola Jokić glavna zvezda. 

Upravo tako je izgledao tim San Antonija kada je Tim Dankan poslednji put uzeo titulu. Od toga je prošlo sedam sezona, a možda je baš Nikola Jokić sledeća velika zvezda koja će igrom ispod koša doneti titulu svom timu?