Košarka

PLAN EVROLIGE - 18 "A" LICENCI: Potvrđeno ko dobija naredne dve!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Španac se lično oglasio!

Izvor: MN Press

Sve je izvesnije da će u grupi evroligaša sa višegodišnjim ugovorima uskoro biti i Asvel i Bajern.

U petak, na konferenciji za novinare u Francuskoj, prvi čovek kompanije "Euroleague Commercial Assets" Đordi Bertomeu najavio je da će "A" licencu dobiti francuski i nemački klub.

O Asvelu je rekao da je čvrst kandidat za to.

"Prošlog novembra, bord Evrolige je potvrdio naš plan da imamo ligu sa 18 timova sa dugoročnim ugovorima. Asvel je bio jedan od prvih timova koji su se prijavili, kao i Bajern. Potreban nam je stabilan francuski klub u takmičenju", izjavio je Španac.

U ovom trenutku 11 klubova ima "A" licence, a Bertomeu je rekao da je teško zamisliti da najavljeni ugovor (sa Asvelom) ne bude potpisan.

Prema nezvaničnim porukama iz Evrolige, to što će Asvel do 2023. izgraditi novu halu sa 15.000 mesta odigralo je ključnu ulogu za ovakav epilog pregovora Francuza i rukovodstva takmičenja.

U ovom trenutku, vlasnici višegodišnjih ugovora su Efes, Baskonija, CSKA, Barselona, Fenerbahče, Makabi, Armani, Olimpijakos, Panatinaikos, Real i Žalgiris. Takođe, Evroliga omogućava ulaznicu u takmičenje i pobedniku Evrokupa, kao i finalisti, a uz to ima i dogovor sa ACB ligom, ABA ligom i VTB ligom.

Tagovi