FOTKA DANA!

NBA IGRAČ ODBIO DA KLEKNE ZBOG NEREDA U SAD: Svi su osudili njegovu reakciju, a onda je stiglo OBJAŠNJENJE!

Autor Adela Mulić Izvor mondo.rs

O ovome će se tek pričati...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

Prethodna noć u Sjedinjenim Američkim Državama bila je veoma burna pošto su demonstranti, odnosno pristalice Donalda Trampa, upale u Kongres u Kapitol Hilu, a tokom nereda ubijene su četiri osobe dok je na stotine povređeno.

Zbog toga je bilo veoma neizvesno da li će se utakmice NBA lige uopšte igrati. Odlučeno je na kraju da se svih 11 mečeva odigra prema ranijem planu, ali uz jasnu poruku osuđivanja nasilja.

Tako su košarkaši kleknuli za vreme intoniranja himne, što je poruka koja se tradicionalno koristi od kada je aktuelan pokret "Black Lives Matter" ("Životi crnaca su bitni"), s tim da je jedan igrač Majamija napravio izuzetak i ostao da stoji.

U pitanju je Majls Lenard čija je reakcija ostala upečatljiva, pa su ga čak i mnogi saigrači pogledali s čuđenjem, bili spremni da i osude, ali...

Posle utakmice je Lenard objasnio zbog čega se odlučio da stoji.

"Stojim. Stojim za muškarce i žene, kao moj brat koji je služio ovoj zemlji. Stojim protiv nasilja i nereda u Vašingtonu. Stojim u znak solidarnosti sa mojim saigračima i braćom. Stojim protiv rasizma, rasne netrpeljivosti i mržnje", napisao je košarkaš na Twitteru.

Kako komentarišete ovaj potez?