Katastrofa!

Zaraženi isti igrači, odlaže se meč Zadra i Budućnosti!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Problemi za hrvatskog predstavnika...

Izvor: MN Press

Taman se jedan tim oporavi, dostavi negativne rezultate testova i pripremi za košarku, pojavi se problem u nekoj drugoj ekipi... Takav je slučaj sa ABA ligom ove jeseni, jer sada probleme sa virusom ima Zadar.

Hrvatski tim je trebalo da bude domaćin Budućnosti , ali se meč neće igrati!

Iako je tim iz Podgorice ''preležao'' virus i poslao negativne testove ligi, utakmica se neće odigrati. Ovog puta su razlog za to igrači Zadra, kojima su već odlagani neki mečevi u sezoni.

Zadrani su nedavno odložili mečeve protiv Cibone i čačanskog Borca, a sada su prijavili da se virus pojavio kod istih igrača! Ukoliko se ovo potvrdi, hrvatski tim će morati u karantin na barem deset dana, što znači nova odlaganja i pomjeranja u regionalnom takmičenju.

Pored Budućnosti (7. januar) ne bi mogli da igraju ni protiv Mornara tri dana kasnije, pa bi nakon 15 odigranih kola u regionalnom takmičenju Zadar kasnio čak šest utakmica za ostatkom lige!

Novu pauzu u ABA ligi crnogorski timovi će iskoristiti da se što bolje pripreme za Top16 fazu Evrokupa. Budućnost na otvaranju druge faze igra protiv Burgom, dok je Mornaru protivnik Gran Kanarija.