Pojačanje

PARTIZAN JE ODABRAO: Stiže Amerikanac iz Poljske, da kompletira poziciju "jedan"!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nastavlja se rekonstrukcija tima.

Izvor: MN Press, Profimedia/William Mancebo

Posle odlaska Nemanje Gordića iz tima Partizan je bio u potrazi za plejmejkerom i našao ga je. 

Nova "jedinica" Partizana postaće Amerikanac Džošua Perkins, potvrdili su zvanično crno-beli. 

Nekadašnji plejmejker Gonzage se uputio ka Beogradu, a potrebno je da obavi lekarske preglede kako bi i zvanično postao deo crno-belog tima.  On je do sada nastupao u Poljskoj za GTK Glivice, pošto je prethodno imao dva angažmana u razvojnoj ligi u Americi. 

Iz Partizana je navedeno da je dogovor između igrača i kluba postignut, kao i da su crno-beli i poljski klub dogovorili sve detalje transfera. 

Perkins ima 25 godina, visok je 191 centimetar, a u poslednjem meču za svoj poljski tim dao je 18 poena i tome dodao četiri asistentcije. Na 19 mečeva za poljski tim igrao je prosečno 30 minuta, postizao je 13,8 poena i tome dodavao 6,6 asistencija, 3,8 skokova i 1,5 ukradenih lopti. 

Sada Partizan u svom sastavu ima tri igrača na poziciji "jedan". Očekuje se da Kodi Miler-Mekintajer nastavi da bude prva opcija, a pridošli Perkins će pojačati konkurenciju. 

U crno-belom taboru se nadaju da bi 25-godišnji Amerikanac mogao da podigne kvalitet na pleju, a tu je i Aleksej Nikolić koji se tokom sezone vratio u tim. 

Po dolasku Perkinsa verovatno će biti manje pomoći "dvojki" u kreiranju. Markus Pejdž je tokom svoje karijere u Partizanu često provodio minute kao plej, a to je radio i Ognjen Jaramaz. Naravno, njihova pomoć će i dalje biti tu, ali će verovato gubiti manje energije na prenos lopte i moći će više da se koncentrišu na ono što se prvenstveno traži od njih - postizanje poena. 

Ovom akvizicijom Partizan se nada da bi dobio i protok lopte ka visokim igračima i reketu. Ukoliko Perkins bude stvorio "hemiju" sa centrima crno-belih Partizan bi i ispod koša mogao da profitira ovim transferom, a ne samo na spoljnim pozicijama.  

Tagovi