Košarka

KATASTROFA ZVEZDE U RUSIJI: "Izrešetali" je njeni Amerikanci, potpuno je podbacila!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ekipa Saše Obradovića jedva čekala da se završi mučenje na parketu Zenita. Odigrali su jedan od najlošijih mečeva od kada se takmiče u Evroligi.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je doživela žestok šamar u Rusiji!

Za prvih 15 minuta Zenit joj je dao 44 poena, u drugom poluvremenu joj je njen šuter crveno-belih Kejsi Rivers "sasuo" sedam trojki, a uz jako lošu energiju sabrala je i čak 18 izgubljenih lopti.

Potpuno je podbacila u svemu!

Zenit – Crvena zvezda 98:69 (30:12, 18:25, 21:17, 29:15)

Iz nedelje u nedelju ekipa Saše Obradovića niže evroligaške poraze, a do večeras je padala na tabeli uglavnom gubeći neizvesne završnice i košarkaški i psihološki. Međutim, večeras je samo bilo neizvesno kolikom konačnom razlikom će ruski tim "samleti" Beograđane, koji su nastupili bez zaraženog Džordana Lojda.

Zvezda u Sankt Peterburgu nije imala ni svog prvog šutera, ni energiju, ni ideju kako da se suprostavi odličnom domaćinu. Od odlične role "pleja" Kevina Pengosa i njegovih 15 poena u prvih 10 minuta (za 25:12), pa do Riversovog "rafala" u drugom delu meča, praktično sve vreme je bilo jasno da Beograđani nemaju šansu u Rusiji.

Doduše, Obradovićev tim se trgao u drugoj četvrtini, sa maksimalnog minusa od 24 poena (40:16 u 14. minutu) uspeo je da se početkom treće četvrtine primakne na "minus 8" (48:40), ali je zaključno sa tom Lazićevom trojkom okončan i Zvezdin otpor,

Do kraja utakmice igrači Zenita su kažnjavali "mlaku" odbranu, pa se Riversu (23) i Pengosu (17) pridružio i ljubimac Zvezdinih navijača Bili Beron sa 13 poena, a na suprotnoj strani su se nizale ispuštene lopte Beograđana i "beskrvni" napadi koji nisu odali utisak da crveno-beli znaju kako da ublaže poraz.

Jako teška noć za Crvenu zvezdu i jedan od najbolnijih evroligaških poraza, posle kojeg ima još manje smisla pričati o njenoj ambiciji da se plasira u plej-of, dok trenutno ima skor 5-11.

Sledeći meč, poslednji u Evroligi ove godine, Zvezda će odigrati sledeće nedelje protiv Panatinaikosa u "Pioniru".