OVO BI BILO SJAJNO

SIJETL PONOVO DOBIJA NBA TIM? Navijači se već raduju posle velike PROMJENE koju je Silver najavio!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Čekamo ih već 12 godina...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong, FILE

NBA komesar Adam Silver prvi put je otvoreno rekao da se razmišlja o proširenju lige, pa bismo tako u bliskoj budućnosti mogli da imamo više od 30 klubova u najjačem košarkaškom takmičenju svijeta, što je mogućnost koja se do sada odbijala.

Do sada NBA liga to nije razmatrala, ali zbog situacije koja se desila za vrijeme korona virusa - možda budu primorani da povećaju broj učesnika.

"Oduvjek sam govorio da je sudbina lige da se proširi broj učesnika u jednom trenutku", priznao je prvi čovjek lige Adam Silver koji je rekao da su o tome sve više razmišljali tokom pauze, pa je ekonomska situacija uticala da promjene raniji stav.

NBA je "otvorena" za pregovore, a ulazak svakog novog kluba u takmičenje bi donio veliki novac, pa se tako priča o milijardu dolara koje bi potom ostali timovi mogli da podijele.

Za sada nema priča o tome koji gradovi bi mogli da dobiju franšizu, ali navijači već godinama priželjkuju da će se košarka vratiti u Sijetl - nakon što je iz ovog grada otišla posle sezone 2007/08 u kojoj su draftovali Durenta.

Prava su tada preijneta na Oklahomu siti, a da li bi Supersoniksi mogli da "ožive" ponovo?

U pitanju je poznata franšiza koja je 1979. godine osvojila i šampionski prsten, a pamtimo ih i po nezaboravnim duelima sa Čikagom iz devedesetih.

Sijetl je već 2013. godine bio blizu povratka u NBA ligu jer su pregovarali sa Sakramentom, međutim u poslednjem trenutku je predsjednik Vivek Ranadiv ostavio tim u Kaliforniji. Poslednji tim koji je ušao u NBA ligu je Šarlot (počeli da igraju 2004. godine), a vidjećemo da li će uskoro biti promjena...