Košarka

POTPISAN JE ISTORIJSKI NBA UGOVOR - KOLIKO BI ŠAKIL O'NIL DANAS ZARADIO: Nijedan centar nije zarađivao više od Francuza!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ponovo je oboren rekord lige

Izvor: Youtube

Centar Jute Džez Rudi Gober ušao je ove nedelje u istoriju NBA lige, jer je potpisao "najteži" ugovor na koji je neki centar stavio potpis. 

Francuski as potpisao je petogodišnji ugovor na 205 miliona dolara!

"Veoma mi znači što veruju u mene. Veruju u to što želim da postignem sa ovom organizacijom, sa trenerom Kvinom Snajderom i sa osstalim momcima. Ovo je za mene neverovatan blagoslov"", rekao je Gober.

Gober je dvostruki najbolji defanzivac lige i mogao je da "juri" i "supermaks" ugovor, poput onog koji je potpisao Janis Adetokumbo (na 228 miliona dolara). Ipak, zadovoljio se sa 23 miliona manje, jer je želeo da timu izađe u susret i da omogući da iskoriste taj novac da dovedu pojačanje njemu i Donovanu Mičelu.

"Moj cilj je uvek bio da osvojim titulu", rekao je on.

Izvor: Tanjug/AP/Rick Bowmer

U istoriji NBA lige potpisana su samo dva veća ugovora – Adetokumbov ove jeseni i Vestbrukov sa Oklahomom iz 2017, na 206 miliona dolara.

Ako se pogledaju ove neverovatne cifre, neizbežno je postaviti pitanje koliko bi Šakil O'Nil dobio u period između 1992. i 2002, kada je bio trostruki šampion i trostruki MVP finala.

O'Nil je zaradio najveći novac od ugovora u Lejkersima, koji su mu za ukupno devet sezona zbirno isplatili 166 miliona, a poznato je šta su dobili…

Gober će u Juti samo u narednih pet godina dobiti 25 odsto više nego Šakil za sve godine u Lejkersima!