Košarka

MORNARI PREKO PLAVIH JURE ISTORIJU - I SVOJU I NAŠE KOŠARKE

Autor Adela Mulić

Budućnost Voli na zatvaranju grupne faze Evrokupa dočekuje Mornar u praznoj Morači (19.00), plavi su već u TOP 16 fazi, a Mornar među 16 najboljih može da se plasira pobjedom

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Postižu identičan broj poena po utakmici u Evrokupu (79,2), ali večeras će neko morati više ili manje. Takva je košarka.
A u praznoj “Morači” može da se ispiše istorija, jer Mornar iz Bara po prvi put ima šansu da se plasira u TOP 16 fazu, a Crna Gora prvi put ima priliku da ima dva tima među 16 najboljih, jer je Budućnost Voli već među 16 najboljih.


Košarkaši Budućnost Volija na zatvaranju grupne faze Evrokupa dočekuju Mornar - 19.00.
Pobjeda mornare sigurno vodi dalje, dok će Barani proći dalje i ako Unikaha opravda ulogu favorita protiv Ulma na svom terenu. Međutim, niko u redovima barske čete ne pomišlja da čeka rezultat iz Malage.


S druge strane, crnogorski šampion ovaj duel dočekuje rasterećeno, makar kada je rezultat u pitanju. Međutim, Petar Mijović od svojih izabranika zahtijeva maksimalnu ozbiljnost - dva dana nakon što su od “minus 15” stigli do pobjede u ABA ligi protiv istog rivala.


“Još jedna u nizu atraktivnih i zahtjevnih utakmica protiv Mornara koje su uvijek teške i na jednu loptu. Neću ništa novo reći ako kažem da je ekipa umorna, jer je iza nas jedan naporan ciklus, ovo će biti peta utakmica u deset dana. Kao i uvijek na svakom treningu i svakoj utakmici pokušaćemo da damo sve od sebe”, rekao je Mijović u najavi meča.


U duelu u okviru regionalnog takmičenja “plavi” su pokazali karakter, a nešto slično će pokušati da urade i večeras.


“Daćemo sve od sebe da odigramo kvalitetan meč u oba pravca i da pokušamo da pobjedom završimo prvu fazu Evrokupa. Naravno, zadovoljni smo što smo obezbijedili plasman u Top 16 što je iskorak u odnosu na prošlu sezonu”, poentirao je Mijović.


A, mornarska četa u glavni grad stiže sa jednim i jasnim ciljem - da ispiše istoriju i najveći rezultat u istoriji kluba u evropskim takmičenjima.


“Znamo šta taj meč donosi svima nama. Nadam se da ćemo izvući pouke iz posljednje utakmice i da nećemo zavisiti od meča u Malagi. Vjerujem da ćemo se skupiti, kao i uvijek kad je teško i da ćemo ostaviti zadnji atom snage u ‘Morači’, kako bismo uspjeli da pobijedimo I krunišemo sjajan start u ovoj sezoni”, poručio je Nemanja Vranješ.


Sead Šehović i drugovi su nedjeljni meč počeli kao u transu. Stekli su dvocifrenu prednost, ali je uslijedila “crna rupa”. To je večeras zabranjeno.


“Glavni cilj je da smanjimo padove u igri. Ako u tome uspijemo mislim da možemo da osvojimo bodove. Nema tajni između nas, nečija trenutna inspiracija može da odluči. Vjerujem u pobjedu”, istakao je Šehović.