Košarka

ZVEZDIN CRNI NIZ TRAJE: Još jedan poraz u Evroligi – ni "plus 14" nije bilo dovoljno!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Imali su crveno-beli šut za pobedu u četvrtoj četvrtini, ali je Kori Volden zakasnio. U produžetku nije bilo uzbuđenja, jer je Alba rutinski pobedila!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda (4-9) – Alba (5-7)

Srpski i "jadranski" predstavnik večeras od 19 časova u praznoj hali "Aleksandar Nikolić" dočekuje goste iz Berlina, koji su u poslednje vreme ostvarili dve impresivne pobede i koje trener Saša Obradović jako dobro zna.

Uostalom, Obradović jeste Zvezdina igračka legenda, ali je u Albi taj status dostigao i kao igrač, osvajač "duple krune" i kao trener, jer je i sa klupe dovodio Berlince do trofeja (dva Kupa). Uz to, uspeo je da sa Albom napravi i senzaciju kada je u Berlinu 2014. pobedio San Antonio.

Jasno je da on zna apsolutno sve o rivalu, na čijoj klupi od 2017. sedi legendarni Aito Garsija Reneses (73), stručnjak koji je u Berlin doneo "duplu krunu" ove godine i uz atraktivnu igru "izbacio" niz sjajnih igrača.

U poslednjih nekoliko nedelja, dok je Zvezda u Evroligi nizala poraze, Alba je "vezivala" pobede, pa je od osmog kola ostvarila četiri trijumfa uz jedan poraz. Između ostalog, pobedila je Valensiju u u Španiji uz čak 17 ubačenih trojki, a u poslednjem kolu je deklasirala Fenerbahče kod kuće (89:63).

Zvezdu čeka težak posao, ali ako želi da se uključi u trku za plasman u plej-of više neće imati mnogo prostora za poraze. Pogotovo se to odnosi na trenutni ritam, u kojem će za dva dana u hali crveno-belih gostovati Panatinaikos.