Košarka

MIJOVIĆ: MI SMO TIM, NEMA EUFORIJE, PAVIĆEVIĆ: NEMAMO VREMENA DA ŽALIMO

Autor Adela Mulić

Trener Budućnost Volija prezadovoljan novom pobjedom, a strateg barskog Mornara ljut što su imali previše grešaka

Izvor: MN Press

Budućnost Voli je u prvom derbiju protiv Mornara u ABA ligi slavila rezultatom 81:74, tako su plavi ostali jedini neporaženi tim u ligi upisavši svih sedam pobjeda, dok su “mornari” došlo do drugog poraza uz sedam trijumfa.


Trener Podgoričana Petar Mijović je bio izuzetno zadovoljan, jer je njegov tim slavio kao tim, pošto su plavi postigli samo jednu trojku.


“Mnogo važna pobjeda u momentu kad smo na izmaku snaga. Teško je, i fizički i emotivno. Slavili smo u vrlo važnom meču, jer Mornar sa kvalitetom koji ima, i to bez Vajtheda, velika je opasnost, ne samo za nas. Imaju ogroman individualni kvalitet, imaju sistem koji je veoma nezgodan za odbranu. Dobili ono što smo željeli, zadovoljni smo”, rekao je Mijović.


Zoran Nikolić je imao važnu ulogu i u odbrani, ali i u napadu sa 11 poena.


“Bio je značajan faktor, kao i ostali igrači. Ima kvalitete i nedostatke, a on postaje svjestan kvaliteta koji posjeduje. Nije sve u napadu, ima mnogo tih ‘malih’ stvari koje prave razliku. Zadovoljan sam njegovom partijom, ali biću još zadovoljniji ako bude imao kontinuitet”, istakao je Mijović i nastavio:

“Nema euforije, sedam pobjeda ne znači ništa. Nastavićemo da radimo, učimo i iz poraza i siguran sam da možemo da budemo bolji”, zaključio je Mijović.

Trener Barana Mihailo Pavićević nema vremena da žali, jer ukoliko njegov Mornar savlada Budućnost u Morači u okviru Evrokupa, plasiraće se u TOP 16 fazu Evrokupa.


“Mi smo imali svoje šanse, nismo ih iskoristili, a ono što mi je čudno je kao da su više željeli ovu pobjedu od nas. To je utisak koji su ostavili moji igrači. Izgubili smo momentum u prvom poluvremenu, nakon što smo otvorili meč izvanredno. Počeli smo da griješimo, pomogli rivalu da se vrati… Imali smo 13 izgubljenih lopti, od toga dva beka devet, davali smo im loptu u ruke, što je nedopustivo”, rekao je Pavićević, koji je dodao.


“Nemamo vremena da žalimo, moramo da se okrenemo narednom meču. Imamo istorijsku šansu da odemo u TOP 16 Evrokupa. Moramo da se oporavimo do srijede i da probamo da iznenadimo velikog protivnika. Bilo bi sjajno da imamo oba tima u TOP 16”, zaključio je Pavićević.