Košarka

NEPORAŽENA BUDUĆNOST DOBILA DERBI, ZORAN NIKOLIĆ ODIGRAO VAŽNU ULOGU

Autor Adela Mulić

Košarkaši Budućnost Volija u ABA ligi savladali Mornar iz Bara rezultatom 81:74 (17:27, 26:18, 20:14, 18:15)

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

I bi derbi!
Crnogorska košarka je dočekala da je njen derbi jedan od najvećih na Jadranu, a u sjajnom duelu u regionalnoj ABA ligi smo mogli da gledamo odličnu košarku.


Budućnost je savladala Mornar u praznoj Morači 81:74, ostala je jedini neporaženi tim u region sa sedam trijumfa, dok su “mornari” upisali tek drugi poraz, a imaju i sedam pobjeda.


Uzbudljivo prvo poluvrijeme tokom kojeg je u prvoj četvrtini dominirao Mornar, a u drugoj Budućnost zaključeno je fantastičnom trojkom Pulena za 45:43.


Međutim, to je značilo da krećemo iz početka!


Treći kvartal je bio ujednačen sve do finiša kada su “plavi” napravili seriju 8:0 i poveli 61:57, a to je obećavalo zanimljivih i uzbudljivih posljednjih 10 minuta. Važno je pomenuti da je u preokretu i vođstvu centar Zoran Nikolić odigrao veliku ulogu, a bilo bi dobro da je to najava boljih igara jer je “plavima” potrebna širina.


Mornar se oslanjao na individualnost, ali to je sa sobom donosilo i greške koje je Budućnost koristila. Na tri minuta do kraja “plavi” su vodili 72:67, na minut i po 76:72, da bi na 40 sekundi do kraja bilo sve riješeno kada je Vili Rid “sproveo” trojku Suada Šehovića (a bila je trojka) za 80:72. Na kraju, 81:74!


Najefikasniji u redovima plavih bili su Džastin Kobs sa 19 poena, Rid ga je pratio sa 18, dok je u Mornaru odskočio Pulen sa sa 17. Novi duel Podgoričana i Barana je u srijedu u Podgorici u okviru Evrokupa - u srijedu će “mornarima” trebati trijumf za prolaz u TOP 16 fazu.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Tagovi