Košarka

Crnogorska košarka je GLAVNA na Jadranu: Neporažena Budućnost ili sjajni Mornar

Autor Jovana Raičević

Budućnost Voli u najvećem derbiju ABA lige u dosadašnjem dijelu šampionata dočekuje Mornar od 19.00 časova u praznoj “Morači“

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Crnogorska košarka je zavladala Jadranom, pa je tako naš derbi najveći derbi ABA lige i utakmica o kojoj se non - stop priča...
Neporažena Budućnost Voli sa skorom šest pobjeda u praznoj Morači dočekuje (19.00) superjaki Mornar koji je na skoru osam pobjeda - jedan poraz.

Biće to drugi okršaj Podgoričana i Barana, a prvi u regionalnom takmičenju, pošto je u grupnoj fazi Evrokupa u našem lučkom gradu bio bolji Mornar.

“Plavi“ žele da sačuvaju oreol nepobjedivosti u ABA ligi nakon što je plasman među TOP 16 Evrokupa obezbijeđen, dok “mornari“ više razmišljaju o utakmici u srijedu u okviru drugog po jačini evropskog takmičenja kada takođe gostuju Budućnosti i treba im pobjeda za plasman u drugu rundu.

“Crnogorska košarka je dostigla ozbiljan nivo, na korak je od toga da ima dva tima u TOP 16 Evrokupa. U decembru smo došli u situaciju da igramo praktično za prvo mjesto u ABA ligi, što znači da Budućnost ima kontinuitet i da je Mornar narastao. Mornar je u prednosti zbog naše potrošnje, izuzetno je opasan, pokazuje to rezultatima. Želimo da potvrdimo velike pobjede, posebno u Beogradu i da nastavimo niz. Biće ovo istinski spektakl, prava je šteta što neće biti publike”, rekao je Petar Mijović, trener Budućnosti.

A nakon rezultata naših predstavnika u ABA ligi jasno je da će se i Budućnost i Mornar boriti za vrh.

“Biće to prvi duel crnogorskih timova praktično za vrh ABA lige. Oni su neporaženi, mi imamo taj jedan poraz. Uz Zvezdu i Cedevita Olimpiju mi smo u trci za vrh. Nikad crnogorski derbi nije u toj mjeri i ABA derbi, kao što je ovaj nedjeljni u ‘Morači’”, rekao je Mihailo Pavićević.

Biće ovo osmi duel naše dvije najbolje ekipe u ABA ligi, uspješnija je Budućnost koja je upisala šest pobjeda i dva poraza, dok je na svom terenu neprikosnovena sa četiri trijumfa u četiri utakmice.

Takođe, “plavi“ su slavili u četiri vezana duela protiv Mornara, ali je Baranima pripao prvi ovosezonski meč.